Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ξυλοκόπησαν άγρια γνωστή Κοσοβάρα δημοσιογράφο που τα «έβαζε» με τους ισλαμιστές

Ξυλοκόπησαν άγρια γνωστή Κοσοβάρα δημοσιογράφο που τα «έβαζε» με τους ισλαμιστές
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε το βράδυ της Παρασκευής η δημοσιογράφος Αρμπάνα Ζάρα έξω από το σπίτι της στην Πρίστινα, πρωτεύουσα του Κοσόβου.

Η Αρμπάνα Ζάρα είναι γνωστή δημοσιογράφος στη χώρα της και μέχρι πριν λίγο καιρό είχε τη θέση της αρχισυντάκτριας στην εφημερίδα «Ζέρι».
Οι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν στη δημοσιογράφο και τη χτύπησαν στη θέση παρκαρίσματος του αυτοκινήτου της, ακριβώς μπροστά από το σπίτι της.
Η Αρμπάνα Ζάρα, άγρια ξυλοκοπημένη, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ενώ η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά το περιστατικό.
Ο πρόεδρος του Κοσόβου (Κοσσυφοπεδίου) Χασίμ Θάτσι και ο πρωθυπουργός Ίσα Μουσταφά καταδίκασαν την επίθεση και κάλεσαν την Αστυνομία να βρει και να συλλάβει τους δράστες.
Η Ζάρα, δημοσιογράφος από το 2001, εντάχθηκε στο μεγαλύτερο και κυβερνών κόμμα του Κοσόβου, στο Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου (PDK), στις 9 Μαΐου παραιτούμενη από τη θέση της ως δημοσιογράφος.
Η Ζάρα έχει έχει γίνει πολλές φορές στόχος απειλών και επιθέσεων την τελευταία δεκαετία, κυρίως για τις τολμηρές δημοσιογραφικές της έρευνες και τη σκληρή κριτική της προς τον ισλαμικό εξτρεμισμό, που «ανθεί» στο Κόσοβο.
Τον Απρίλιο άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει με κόκκινη μπογιά έναν μεγάλο κόκκινο σταυρό δίπλα στην είσοδο του σπιτιού της, όπου ζει με τον σύζυγό της και το παιδί τους.
«Το δημόσιο λιντσάρισμα δημοσιογράφων γίνεται ρουτίνα στο Κόσοβο», είχε δηλώσει τότε και πρόσθεσε: «Να απειλούνται οικογένειες και να τρομοκρατούνται παιδιά παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή».

 tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.