Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Φωτογραφίες: Ο Αλέξης Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής για το Brexit ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΜΑΣ!


Χαλαρός και ευδιάθετος ο πρωθυπουργός συνομίλησε με ομολόγους του και προσκάλεσε τον Φρανσουά Ολάντ να κάνει διακοπές στην Ελλάδα - Τι είπε στην σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών που μετείχε ως παρατηρητής

Χαλαρός και ευδιάθετος εμφανίστηκε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, που είχε ως θέμα τις κατευθύνσεις της διαπραγμάτευσης για το Brexit, εκ μέρους της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός ήταν γελαστός στις συνομιλίες του με τους ομολόγους του, είχε μια θερμή αγκαλιά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κύριος Τσίπρας συνομίλησε με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα για το χρέος της Ελλάδας και την διαπραγμάτευση για αυτό, ενώ προσκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, αφού μετά τις εκλογές στη Γαλλία παραδώσει τα καθήκοντά του.

Η θερμή αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Φωτογραφίες: Ο Αλέξης Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής για το Brexit

Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στην σύνοδο με το κινητό στα χέρια


Ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ αντάλλαξαν μερικές κουβέντες


Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών


Με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Αντόνιο Κόστα


Με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι
Για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης -η οποία έγινε αποδεκτή και στα πρακτικά της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Brexit θα συμπεριληφθεί δήλωση, σύμφωνα με την οποία οι κατευθυντήριες γραμμές, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και τα αποτελέσματα αυτών, δεν συνιστούν κανενός είδους νομικό ή πολιτικό προηγούμενο για άλλη πράξη εντός της ΕΕ και στις σχέσεις της με τρίτες χώρες- ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην οποία συμμετείχε με την ιδιότητα του πρατηρητή.

Στην παρέμβαση του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και χαρακτήρισε "ανησυχητικό" το γεγονός αν η Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο κινηθεί σε ένα ποσοστό κοντά στο 40%. Μια τέτοια εξέλιξη αντικατοπτρίζει τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στη σημερινή Ευρώπη. Ενδεικτικό αυτού του κλίματος είναι και το γεγονός πως ούτε καν οι ψηφοφόροι του Μακρόν επιδοκιμάζουν τη σημερινή Ευρώπη, είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία, αν δεν αλλάξει η Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία ο απερχόμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επαίνεσε τον κ. Τσίπρα για το τηλεφώνημα που έκανε την επομένη των εκλογών στον Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι έδωσε το "σωστό σήμα", όπως το "σωστό σήμα" έδωσε και η δήλωση του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και ιδίως στα Σκόπια. Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή και βασικός άξονας για τη σταθεροποίηση σε οποιασδήποτε χώρα των Βαλκανίων.

Η σημερινή συμμετοχή του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ήταν η τελευταία στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και ο Έλληνας πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη συμβολή και τη συμπαράσταση του στις προσπάθειες της Ελλάδας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.