Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ… ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Θορυβημένη η Άγκυρα παρακολουθεί με ένταση τις τελευταίες κινήσεις των αμερικανικών δυνάμεων από το έδαφος της Συρίας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμερικανικά άρματα μάχης έχουν παραταχτεί σε θέση μάχης απέναντι από τα τουρκικά, στην συνοριακή γραμμή Kılıçtepe, στην περιφέρεια του Mardin.
Την ίδια ώρα η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της στο ίδιο μέτωπο και όπως αναφέρεται, στέλνει ενισχύσεις με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα που παρατάσσονται απέναντι από τα αμερικανικά.

Η κρίση δημιουργήθηκε μετά τους αιφνίδιους βομβαρδισμούς των Τούρκων σε κουρδικές θέσεις στο βόρειο Ιράκ και στην Συρία, προκαλώντας την οργή των Αμερικανών αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια των Ρώσων που διαμήνυσαν στην Άγκυρα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς.
Παρ’ όλα αυτά ο Ερντογάν μέσα στην μεγαλομανία του ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων του YPG της Συρίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις των Αμερικανών και των Ρώσων. Μετά από τις δηλώσεις του Ερντογάν οι Αμερικανοί προώθησαν μεγάλες δυνάμεις στα σύνορα με την Τουρκία σαν μια προειδοποίηση να μην τραβήξει άλλο το σχοινί.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις έχουν έρθει σε τόσο ευθεία αντιπαράθεση και μια σπίθα μπορεί να ανάψει μεγάλη φωτιά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.