Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Οι Κούρδοι εντόπισαν και συνέλαβαν 63 τζιχαντιστές που παρίσταναν τους πρόσφυγες

Οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας του ιρακινού Κουρδιστάν συνέλαβαν την Πέμπτη 63 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην περιοχή του Κιρκούκ του Ιράκ, οι οποίοι είχαν διεισδύσει σε καταυλισμούς εκτοπισμένων παριστάνοντας τους πρόσφυγες.

Οι τζιχαντιστές εντοπίστηκαν στους καταυλισμούς Λεϊλάν 1, Λεϊλάν 2, Ναντράουα και Μπάουα, σύμφωνα με τον Γασάν Ρασίντ, εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Κιρκούκ.
Στον εντοπισμό και στη σύλληψη των τζιχαντιστών, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, βοήθησαν και οι ίδιοι οι εκτοπισμένοι που ζουν στους καταυλισμούς.
«Παρείχαν στις δυνάμεις ασφαλείας τις πληροφορίες για τους τρομοκράτες», εξήγησε.
Μια ημέρα πριν, την Τετάρτη, οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιρκούκ συνέλαβαν τρεις οπλαρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μέσα στην πόλη του Κιρκούκ, η οποία τελεί υπό κουρδικό έλεγχο.
Πολλά μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προσπαθούν να διαφύγουν μεταξύ του άμαχου πληθυσμού ή κρυβόμενοι στις απελευθερωμένες πόλεις.
Ο αγώνας για τον εντοπισμό τους και την εξάρθρωση τρομοκρατικών δικτύων και μυστικών πυρήνων στις υπό κουρδικό ή ιρακινό έλεγχο περιοχές είναι διαρκής και εξίσου σημαντικός με τη στρατιωτική αναμέτρηση που μαίνεται στην πρώτη γραμμή.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.