Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ 4ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – Ποιος την άρπαξε – που βρίσκεται τώρα ο ξανθός άγγελος

4xroni_Pateras01Front
 Σε τέσσερις συλλήψεις προέβη τα ξημερώματα η Κυπριακή Αστυνομία για τη χθεσινή απαγωγή του τετράχρονου κοριτσιού στη Λευκωσία.

Το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που η Κύπρια μητέρα του άφηνε το κοριτσάκι στο νηπιαγωγείο, δύο κουκουλοφόροι το άρπαξαν και το απήγαγαν με ένα τζιπ Range Rover μαύρου χρώματος. Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως πατέρας του κοριτσιού είναι ένας Νορβηγός πολίτης, που και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να το απαγάγει, κι έτσι θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος. Πράγματι, λίγες ώρες αργότερα, μέσω του δικηγόρου του που βρίσκεται στην Νορβηγία παραδέχθηκε πως εκείνος έκλεψε το παιδί: «Έχει επανενωθεί με τη κόρη του κι όλα είναι καλά», είπε.
Το κοριτσάκι λέγεται Marie Eleni Grimsrud κι είναι τεσσάρων χρονών. H αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του παιδιού και ζητάει πληροφορίες από τους πολίτες σε περίπτωση που το δουν κάπου. Ο πατέρας της ονομάζεται Torkel Grimsrud και υπάρχουν ενδείξεις πως είχε έρθει στη Κύπρο τις τελευταίες μέρες και διέμενε στα Kατεχόμενα.
Η κυπριακή αστυνομία βρήκε κοντά στο νηπιαγωγείο που έγινε η απαγωγή παιδικά παπούτσια και ρούχα τα οποία φαίνεται να ανήκουν στο παιδί. Στα οδοφράγματα προς τις κατεχόμενες περιοχές γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αυτοκίνητα, ενώ γίνονται προσπάθειες μέσω της δικοινοτικής επιτροπής για θέματα εγκληματικότητας να εντοπιστούν οι δράστες της απαγωγής και το παιδί στα Κατεχόμενα, καθώς όλα δείχνουν πως βρίσκονται ακόμα εκεί.

Η 4χρονη Marie Eleni Grimsrud
4xroni_Pateras02
Οι τέσσερις άντρες που συνελήφθησαν σήμερα είναι τρεις Κύπριοι κι ένας Σύρος. Εναντίον του 49χρονου πατέρα έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και Red Alert για διεθνή αναζήτηση.
Η μητέρα του παιδιού βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της και πατέρα του παιδιού. Μετά τη ρήξη στις σχέσεις του ζευγαριού η μητέρα αποτάθηκε στο Οικογενειακό Δικαστήριο Λευκωσίας και εξασφάλισε διάταγμα με το οποίο της παραχωρείται η προσωρινή φροντίδα και επιμέλεια του κοριτσιού. Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε τα στοιχεία της ανήλικης να τοποθετηθούν στο stop list όπως και έγινε με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η έξοδος του παιδιού από την Κύπρο χωρίς την άδεια της μητέρας ή του δικαστηρίου. Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στον πατέρα με αποτέλεσμα να αρχίσουν να οι προσπάθειες απαγωγής του παιδιού.

Ο Νορβηγός που καταζητείται από τις αρχές
Πέρυσι είχαν συλληφθεί τρεις Νορβηγοί οι οποίοι επίσης είχαν επιχειρήσει να απαγάγουν το παιδί για να το μεταφέρουν μέσω κατεχομένων και Τουρκίας στη Νορβηγία. Οι άντρες που είχαν συλληφθεί μετά από σήμα της Ιντερπόλ είχαν στη κατοχή τους χάρτες συγκεκριμένης περιοχής της Λευκωσίας στην οποία διαμένει η μητέρα με το παιδί. Παράλληλα, σε έναν από τους χάρτες υπήρχε σημειωμένη μια λέξη στα νορβηγικά η οποία σημαίνει «νηπιαγωγείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.