Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

΄Ανθρωποι- ΖΟΜΠΙ στο Μάντσεστερ, από το ναρκωτικό spice, κάνει χρήση το 90% των αστέγων που εθίστηκε στη φυλακή για να "σκοτώνει την ώρα του"

Αγγλία, οι χρήστες του συνθετικού ναρκωτικού spice, έκαναν την πόλη  Manchester μια δυστοπική πόλη, που μοιάζει σαν βγαλμένη από ταινία τρόμου,  σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.
οι επιχειρήσεις λένε ότι, οι χρήστες κινούνται σαν ζόμπι, σφαδάζουν στους δρόμους ή κατρακυλούν σε τοίχους σε ώρες αιχμής.

η αστυνομία και το δημοτικό συμβούλιο  (chief executive Joanne Roney)   ξεκίνησαν μια κοινή επιχείρηση για την αντιμετώπιση της "επιδημίας" που στοχεύει κυρίως στους εμπόρους αυτού του ναρκωτικού.
Μοιράζονται επίσης ενημερωτικά φυλλάδια, με προειδοποίηση για την υγεία και δημιουργούνται πρόσθετες υπηρεσίες για τους άστεγους.
Τα ασθενοφόρα δέχονται δεκάδες κλήσεις καθημερινά και το εθνικό σύστημα υγείας δέχεται αφόρητη πίεση από αυτή την κατάσταση.

Ωστόσο, η επιδημία "Spice epidemic" συνεχίζεται και επιδεινώνεται.
το συνθετικό κανναβινοειδές σαρώνει την πόλη και μετατρέπει τους χρήστες-πολλοί από τους οποίους είναι άστεγοι- σε ζόμπι.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο Blackpool, η "Spice epidemic" εξαπλώνεται από το βορρά προς τη δύση, δημιουργεί ένα κύμα εγκληματικότητας που τόσο τα θύματα όσο και οι υπηρεσίες της αστυνομίας και έκτακτης ανάγκης καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Η πώληση του spice απαγορεύθηκε τον Μάιο του 2016.
Πριν από το 2016 η πώληση του spice ήταν νόμιμη σε καταστήματα και στο διαδίκτυο.
το Black Mamba είναι μια παραλλαγή του Spice, που έχει παρόμοια με αυτά της κάνναβης αποτελέσματα,  ωστόσο, είναι πολύ πιο ισχυρό και αντιδρά πιο έντονα με τους υποδοχείς του εγκεφάλου.  Προκαλεί σπασμούς, δύσπνοια, νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακή ανακοπή, καθώς επίσης και ψευδαισθήσεις και ανεπανόρθωτη βλάβη στην ψυχική υγεία του χρήστη.
Οι ειδικοί, το συγκρίνουν με την ηρωίνη, τόσο λόγω της έντασης των συμπτωμάτων που προκαλεί, όσο και λόγω της τοξικότητας, καθώς ο οργανισμός εθίζεται σε αυτό ταχύτατα

ένας φωτογράφος, που ονομάζεται Joel και ζει στο Μάντσεστερ, έβγαλε φωτογραφίες της περιοχής Calais Jungle και δήλωσε στο Piccadilly Gardens -in Manchester- ότι η περιοχή είναι γεμάτη από χρήστες του spice.
όπως λέει "σκοντάφτεις συνέχεια πάνω σε ανθρώπινα ζόμπι που κάνουν χρήση του  Black Mamba (είναι μια παραλλαγή του Spice), που βρίσκεται εύκολα και πουλιέται όπως ο καφές"
το spice επιδρά στο χρήστη όπως η κάνναβη ή η έκσταση, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών ασθενειών.
Η επικίνδυνη ψυχοδραστική ουσία, που έγινε παράνομη μόλις πέρυσι, αφήνει τους χρήστες της ακίνητους, σαν παγωμένους, για ώρες.
έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στους άστεγους κατοίκους της περιοχής, που περπατούν σαν ζόμπι, ουρλιάζουν στο δρόμο, προκαλούν ζημιές στα καταστήματα και καταρρέουν ή πεθαίνουν.

Ένας κορυφαίος εγκληματολόγος ισχυρίζεται ότι το Spice προέρχεται από την Κίνα και εισήλθε στη Βρετανία μέσω της Ανατολικής Ευρώπης.
Ο Δρ Rob Ralphs, λέκτορας και ερευνητής στο Manchester Metropolitan University, μίλησε για το πρόβλημα, όταν η αστυνομία αποκάλυψε ότι, ασχολήθηκε με 58 περιστατικά που συνδέονται με το Spice, μέσα σε διάστημα τριών ημερών.
Οι χημικές ενώσεις σε υγρή μορφή πιστεύεται ότι προέρχονται αρχικά από την Κίνα και εισέρχονται στη χώρα από την Ανατολική Ευρώπη. η υγρή μορφή της χημικής ουσίας, ψεκάζεται σε αποξηραμένο φυτικό υλικό και ψιλοκομμένα βότανα ή άλλες ουσίες.
Όλες οι μορφές της ουσίας, που στο παρελθόν διαφημιζόταν ως λίπασμα για τα φυτά, και άλλα «νόµιµα ψυχότροπα» (legal highs) φυτικά µείγµατα / “ποτπουρί” έχουν απαγορευτεί πέρυσι, σύμφωνα με τις ψυχοδραστικές ουσίες Act (Psychoactive Substances Act)
Ο Δρ Ralphs είπε ότι σακκουλάκια με μισό γραμμάριο ουσίας πουλιούνται στο δρόμο για £ 5  και οι άστεγοι -οι περισσότεροι είναι πρώην κρατούμενοι- που χρησιμοποιούν το ναρκωτικό, στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ, δεν είναι δυνατόν να κάνουν οτιδήποτε για να διευκολύνουν την κατάσταση.
Είπε ότι, οι  μελέτες έδειξαν πως το 90 τοις εκατό των αστέγων στο κέντρο της πόλης, χρησιμοποιούσαν το φάρμακο.
Η παράνομη ουσία δεν έχει καμία μυρωδιά όταν καπνίζεται και η δοκιμή (ανίχνευση) για εργαστηριακές (laboratory-made) ενώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Οι κρατούμενοι χρησιμοποιούσαν spice "για να σκοτώσουν την ώρα τους" μέσα στη φυλακή και συνεχίζουν να το κάνουν μετά την αποφυλάκισή τους.
Οι εκθέσεις για να εκτιμηθεί πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα στο Μάντσεστερ, επί του παρόντος ποικίλλουν.
Η χρήση "μπαχαρικών" στην κοινότητα των αστέγων αυξάνονταν επί σειρά ετών, αλλά το κύριο θέμα είναι η διαφορετική σύσταση των διαφόρων σκευασμάτων που πιστεύεται ότι κυκλοφορούν.
«Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλήσαμε, μας είπαν ότι πήραν για πρώτη φορά Spice, ενώ ήταν στη φυλακή,» είπε ο Δρ Ralphs.

Η φυλακή βγάζει έξω χρήστες του  Spice, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Spice στη φυλακή, επειδή δεν εμφανίζεται στις δοκιμές του φαρμάκου, εθίζονται τότε σε αυτό.
είναι λιγότερο ανιχνεύσιμο από άποψη οσμής και λιγότερο ανιχνεύσιμο από άποψη δοκιμών,  είναι ισχυρότερο από την κάνναβη  (skunk cannabis) και οι άνθρωποι συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν μετά την αποφυλάκισή τους.
Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο David Statham  (Strangeways custody manager) αναφέρθηκε στο άνευ προηγούμενου φαινόμενο, των ψυχοτρόπων ουσιών στο (HMP) Manchester.

Σε μια δήλωση που ανέγνωσε στο Μάντσεστερ Crown Court κατά την καταδίκη ενός λαθρεμπόρου Spice, ο κ Statham, δήλωσε: «Η πρόσφατη αύξηση της χρήσης των νέων ψυχοδραστικών ουσιών είχε μια πρωτοφανή επίδραση στη λειτουργία και την καλή κατάσταση των φυλακών. Ο αριθμός των ανεπιθύμητων αντιδράσεων σε αυτά τα φάρμακα έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της ψυχικής διαταραχής των κρατούμενων και την αύξηση των επιθέσεων κατά του προσωπικού των φυλακών.»

Ο Δρ Ralphs είπε ότι είχε ακούσει για προβλήματα με Spice στο Stoke,του Μπέρμιγχαμ, σε περιοχές βορειοανατολικά και στο Westminster στο Λονδίνο, αλλά το συμβούλιο "Manchester council" είναι η μόνη τοπική αρχή του μπορεί να αναθέσει ενεργά την έρευνα για τη χρήση αυτής αλλά και άλλων ψυχοδρααστικών ουσιών.

είπε ότι συνομίλησε με χρήστη που ζούσε χάλια για δυο χρόνια, αλλά του είπε ότι αισθανόταν σαν να ζούσε έτσι για δυο μόνο μήνες, επειδή έκανε χρήση αυτών των μπαχαρικών.

"οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για αυτοθεραπεία"
"εάν είστε στη φυλακή ή στο δρόμο, αυτό είναι απλά κάτι για να σκοτώσεις την ώρα σου, χρησιμοποιείται σαν οπιούχο"
"οι νέοι με τους οποίους συνομιλήσαμε μας είπαν ότι τους έκανε να νιώθουν ζεστά, σαν να είναι τυλιγμένοι με μια ζεστή κουβέρτα, μοιάζει πολύ με τη χρήση ηρωίνης"
"η ποινικοποίηση των αστέγων δεν θα προσφέρει καθόλου στην αντιμετώπιση του προβλήματος"

Εκπρόσωπος της υπουργείου δικαιοσύνης δήλωσε: "είμαστε δεσμευμένοι για τη βελτίωση της ασφάλειας σε ολόκληρη τηνιδιοκτησία των φυλακών και θα προσεγγίσουμε με μηδενική ανοχή, τα ναρκωτικά στις φυλακές"
"λάβαμε άμεση δράση για να σταματήσει η προμήθεια αυτών των ουσιών, να γίνεται υποχρεωτικός έλεγχος για ναρκωτικά και εγκρίναμε την εκπαίδευση πάνω από 300 σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών για τον εντοπισμό ειδικά ψυχοδραστικών ουσιών"
«Το έχουμε κάνει ποινικό αδίκημα το να γίνεται χρήση οποιαδήποτε ψυχοτρόπου ουσίας σε μια φυλακή και ο καθένας που πιάνεται με τα ναρκωτικά θα αντιμετωπίσει ποινική δίωξη και επιπλέον χρόνο πίσω από τα κάγκελα.»

σχετικό
αντιμετώπιση των εμπόρων κάνναβης στο πλαίσιο της επιχείρησης Mandera
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει την επιχείρηση Mandera για την αντιμετώπιση του προβλήματος Spice, καθώς και τη γενική χρήση ουσιών και τα θέματα αντι-κοινωνικής συμπεριφοράς.
πηγή 10-4-17
http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/spice-coming-problem-manchester-12875662
πηγή και σχετικό βίντεο στη διεύθυνση
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4397316/Horror-movie-footage-homeless-Spice-addicts.html








http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/04/spice-90.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.