Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

O Bashar al Assad μεγάλωσε στην αυλή της μονής Παναγίας Σαιντανάγιας.Εκεί τον πήγαιναν οι δικοί του.Οι ντόπιοι τον θυμούνται που έπαιζε με τα παιδιά.Άσαντ το παιδί της Παναγιάς …….

15727295_1306776379366191_4064142207107813820_n
O Bashar al Assad είναι το παιδί της Παναγίας της Σαιντανάγια…..Γι αυτόν η μονή είναι ο τόπος του.Ντόπιοι χριστιανοί της κωμόπολης της Σαιντανάγια τον θυμαούνται να παίζει στην αυλή της μονής όταν ήταν ακόμη παιδί. Η ελληνορθόδοξη μονή της Παναγίας Σαιντανάγια ήταν ο αγαπημένος προορισμός της οικογένειας του Hafez al Assad.Πήγαινε συχνότατα εκεί.Τα παιδιά συγχρωτίζονταν με τα ντόπια χριστιανόπουλα σ΄ένα ατέρμονο ανέμελο παιχνίδι.

Η σχέση του Άσαντ με τη χριστιανική κοινότητα δεν είναι ευκαιριακή υπάρχουν δεσμοί ανεξίτηλοι, βιώματα.Είναι όλη η παιδική του ηλικία εκεί.Στις αγκαλιές των μοναχών στην αγκαλιά της Παναγίας της Σαιντανάγια μεγάλωσε ο Άσαντ είναι το παιδί  της Παναγιάς.
Ως και οι αντίπαλοι του αναφέρουν όπως το economist 8.4.17  »γενικά οι καθολικές και οι ορθόδοξες εκκλησίες διστάζουν να καταδικάσουν τον  Bashar al-Assad, που στα μάτια τους είναι ο προστάτης τους έναντι του ισλαμισμού. »
Η πρόσβαση σήμερα στη μονή που βρίσκεται στην περιφέρεια Δαμασκού είναι δύσκολη.Η μονή αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους προορισμούς για τον ταξιδιώτη.Οι τρομοκράτες που συνεχίζουν να είναι διάσπαρτοι στην περιοχή του Qalamoun ενεδρεύουν και στοχεύουν αυτοκίνητα που δεν μεταφέρουν ντόπιους.Ο πρόεδρος Άσαντ ωστόσο το ρίσκαρε και πήγε οικογενειακά μαζί με τα παιδιά του και τη συνοδεία του τα Χριστούγεννα στην ελληνορθόδοξη μονή.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.