Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)



Έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, με κυρίως κουρδικό πληθυσμό, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας. Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ενώ τα κτίρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές...

Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτή τη συνοικία τον Νοέμβριο είχαν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το PKK.
Η έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη, ενώ σημειώθηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η νοτιοανατολική Τουρκία είναι θέατρο σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.