Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Η αυτιστική κοκκινομάλα Julia έκανε ντεμπούτο στην παιδική σειρά Sesame Street, του Muppet show, για να μας βοηθήσει να αποδεχτούμε την αυτιστική συμπεριφορά και γενικά τη διαφορετικότητα των άλλων ατόμων

στην Αμερικανική τηλεοπτική σειρά για παιδιά "Sesame Street's",  έκανε το ντεμπούτο της η αυτιστική Muppet  Julia, μετά από δυο χρόνια που εμφανίζεται online και σε βιβλία.   


Η Julia είναι χαρακτήρας που επαναλαμβάνεται στα βιβλία "Muppet books" και online από το 2015.
τη Δευτέρα έκανε το πρώτο ντεμπούτο της στην τηλεόραση, σε ένα επεισόδιο αφιερωμένο στον αυτισμό.
Οι φίλοι της Elmo και Abby εξηγούν στον Big Bird πώς η Τζούλια είναι «διαφορετική» και
τροποποιούν τα παιχνίδια τους για να συμπεριλάβουν τη συμπεριφορά της.
Σε ένα σημείο πανικοβάλλεται από τον ήχο που κάνουν σειρήνες έκτακτης ανάγκης και χρειάζεται λίγο χρόνο για να ηρεμήσει.
Οι φίλοι της δείχνουν επίσης ότι, είναι πολύ καλή ζωγράφος και πολύ διασκεδαστική.
Η Julia δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των οργανώσεων, για την προώθηση της αποδοχής των αυτιστικών.
Η  νεοεισερχόμενη --στα φιλικά τέρατα του "Sesame Street's"-- Julia,  είναι κοκκινομάλλα και εισήχθη στο  Spin Off (TV series, merchandise )  για να εξηγήσει την έννοια του αυτισμού στα παιδιά.
Στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο 'Meet Julia'
όταν το Big Bird συναντά τη Julia, μοιάζει μπερδεμένο όταν η Julia δεν το χαιρετά και φαίνεται να το αγνοεί.

«Μερικές φορές οι άνθρωποι με αυτισμό μπορεί να κάνουν κάποια πράγματα που προκαλούν σύγχυση σε σας,» εξήγησε ο Alan (ο ανθρώπινος συγκάτοικος)
Η Julia μπορεί να χτυπάει τα χέρια της, να πηδάει πάνω-κάτω όταν είναι ενθουσιασμένη ή να αναστατώνεται από την αίσθηση της μπογιάς στα δάχτυλά της.
σε ένα σημείο πανικοβάλλεται, εμφανίζει υπερδιέγερση γιατί ακούει σειρήνες έκτακτης ανάγκης και τότε χρειάζεται ένα διάλειμμα για να ηρεμήσει.
Στο τηλεοπτικό επεισόδιο γίνεται προσπάθεια να δείξει μερικά από τα ταλέντα της, όπως το χάρισμα για τη ζωγραφική και να φανεί στους συμμαθητές της, πόσο πολύ διασκεδαστική είναι.
Σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται ο αυτισμός της Julia's, ως αναπηρία ή πάθηση.

Ο χαρακτήρας, που έκανε ντεμπούτο, στο βιβλίο του 2015 με τίτλο 'We're Amazing 1, 2, 3!,' δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν και να αποδεχθούν τους αυτιστικούς συνομηλίκους τους.
Η  Christine Ferraro, συγγραφέας του Sesame Street για περισσότερο από δύο δεκαετίες, είπε στη Lesley Stahl για τα "60 Minutes"  ότι είχε διαβουλεύσεις με τις οργανώσεις για τον  αυτισμό για να βοηθήσουν στη δημιουργία  του νέου αυτού χαρακτήρα.
«Είναι δύσκολο γιατί ο αυτισμός δεν είναι ένα πράγμα, γιατί είναι διαφορετικός για κάθε άτομο που έχει αυτισμό», είπε.
έτσι συζήτησε με ειδικούς για να τη βοηθήσουν στο εντοπισμό των γνωρισμάτων που θα ταίριαζαν καλύτερα σε ένα φανταστικό παιδί με αυτισμό.
Αλλά επίσης ήθελαν, όλοι οι χαρακτήρες να αλληλεπιδρούν κατάλληλα μεταξύ τους για την παράσταση.
Σύμφωνα με τις εθνικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ένα στα 68 παιδιά έχει διαγνωστεί με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (autism spectrum disorder)

πηγή 10-4-17
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4399426/Sesame-Street-s-autistic-Muppet-Julia-makes-TV-debut.html?ito=social-facebook

 http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/04/julia-sesame-street-muppet-show.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.