Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΑΓΡΙΑ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΖΩΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!! [ΦΩΤΟ]ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;


Είτε το πιστεύετε ή όχι ο πλανήτης μας υπάρχει εδώ και 4,5 εκατομμύρια χρόνια, αριθμό που δεν μπορούμε να το συλλάβουμε.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια εμφανίστηκαν όλες οι μορφές ζωής, βακτήρια, ψάρια, έντομα, ερπετά, ζώα ξηράς και φυτά. Η κλιματική όμως αλλαγή, οι ασθένειες, και διάφοροι άλλοι παράγοντες εξαφάνισαν τα περισσότερα από αυτά.
Στα 100 χιλιάδες χρόνια ύπαρξής μας ζήσαμε με πολλά ζώα. Σήμερα υπάρχουν στη γη πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι.
 Οι περισσότεροι από εμάς συμβιώνουμε με γάτες, σκύλους, πουλιά, ερπετά, σκίουρους, κουνέλια. Δεν είναι όμως λίγοι και εκείνοι που ζουν σε απόσταση αναπνοής από άγρια ζώα. Και δεν μιλάμε για άγρια ζώα που βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους αλλά ζώα που μπορείς να τα συναντήσεις στο δρόμο την ώρα που πας για τη δουλειά. Και ο Θεός βοηθός.
Νέα Υόρκη, ελάφι
Το ελάφι δυστυχώς είναι το πιο πολυ-κυνηγημένο ζώο του πλανήτη. Το Βαπίτι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελάφια και ένα από τα μεγαλύτερα θηλαστικά που ζουν στη Βόρεια Αμερική. Σε πολλά μέρη του Κολοράντο είναι σύνηθες να το συναντήσεις στους δρόμους. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε άλλες πόλεις. Γιατί μπορεί τα ελάφια να ζουν στην άγρια φύση, δεν έχουν όμως πρόβλημα και να βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους. Και επειδή μιλάμε για άγριο ζώο καλύτερα να είναι μακριά μας.
Ρινόκερος, Τελ Αβίβ
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα θηλαστικά του πλανήτη, το οποίο ζει αποκλειστικά στην Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Δυστυχώς οι λαθροκυνηγοί είναι η αιτία που τα ζώα αυτά κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Αν δεν γίνονταν προσπάθειες προστασίας, δεν υπήρχαν κάποια πάρκα και ζωολογικοί κήποι τα ζώα αυτά θα είχαν προ πολλού εξαφανιστεί. Οι κάτοικοι του Τελ Αβίβ γνωρίζουν καλά ότι ναι μεν τα ζώα αυτά ζουν σε ζωολογικούς κήπους μέσα στην πόλη, δεν είναι όμως καθόλου απίθανο να το σκάσουν από εκεί και να τα συναντήσουν στο δρόμο την ώρα που περνάνε με το αυτοκίνητό τους.
Κογιότ, Νέα Υόρκη
Τα ζώα αυτά είναι πιο κοντά με τους γκρι λύκους παρά με τα σκυλιά. Ζουν στη Βόρεια Αμερική και συχνά οι κάτοικοι, κυρίως στην Αριζόνα, τα βλέπουν δίπλα στα σπίτια τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα κογιότ έχουν φάει κατοικίδια που ξέφυγαν από τα σπίτι τους και βρέθηκαν έξω μόνα τους. Κάποιες φορές τα κογιότ εμφανίζονται και σε άλλες πόλεις όπως αυτό της φωτογραφίας που εντοπίστηκε πάνω σε ταράτσα στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Και μπορεί να τρώει ποντίκια, αρουραίους και να μας απαλλάσσει από αυτά και τα σχετικά, εντούτοις όμως παραμένει επικίνδυνο.
Ταύροι, Ισπανία
Κάθε χρόνο στην πόλη Παμπλόνα της Ισπανίας διοργανώνεται το γνωστό Φεστιβάλ του Σαν Φερμίν. Από τις 7 Ιουλίου και για πέντε μέρες οι ταύροι βγαίνουν στους δρόμους με τελική κατάληξη την παλιά αρένα της πόλης, όπου γίνεται το βασικό κομμάτι των ταυρομαχιών. Οι τραυματίες όμως προκύπτουν από τα όσα συμβαίνουν στα σοκάκια της πόλης. Φορώντας άσπρα μπλουζάκια και κόκκινα μαντήλια οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της ιστορικής πρωτεύουσας της επαρχίας Ναβάρα, στον ισπανικό βορρά, συγκεντρώνονται στους δρόμους της πόλης, με το φεστιβάλ να έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα. Και εκεί αρχίζει το κυνηγητό με τους ταύρους.
Λεοπαρδάλεις, Ινδία 
Οι μεγάλες αυτές “γάτες” μπορεί να είναι πανέμορφες είναι όμως πολύ επικίνδυνες και καλύτερα να μη τις συναντήσεις στο δρόμο σου. Έχουν μήκος κοντά στα 2,4 μέτρα, με την ουρά να καταλαμβάνει τα 90 εκ ενώ ζυγίζουν γύρω στα 68 κιλά (τα θηλυκά λίγο λιγότερο). Και ενώ το κεφάλι τους είναι σχετικά μικρό, τα δόντια τους είναι κοφτερά για να σκίζουν την σάρκα του θύματος. Τρέχουν γρήγορα, μέχρι 58 χλμ. την ώρα κάνοντας άλματα μήκους 5 μέτρων. Στις πόλεις γύρω από τη Σαχάρα και σε μερικές στην Ασία οι άνθρωποι δεν είναι τόσο τυχεροί γιατί είναι πολύ πιθανόν να δουν κάποιο από αυτά τα ζώα στο δρόμο. Για παράδειγμα τον Φεβρουάριο, στην πόλη Bangalore, της Νότιας Ινδίας, μια λεοπάρδαλη ξέφυγε από ένα δάσος και μπήκε σε ένα σχολείο όπου τραυμάτισε 6 ανθρώπους.
 Αλιγάτορας, Τέξας 
Μερικοί τρέμουν στο άκουσμα και μόνο του ονόματός του. Άλλοι πάλι τον βλέπουν στο δρόμο τους. Υπάρχουν δυο είδη από αλιγάτορες στην Αμερική και την Κίνα. Στην Αμερική πολλοί άνθρωποι τους βρίσκουν μέσα στην πισίνα τους σπιτιού τους. Το 2015 στο Sugar Land στο Τέξας οι κάτοικοι συναντήθηκαν με ένα τεράστιο τέτοιο ερπετό σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου. Το “συνέλαβαν” και τον επέστρεψαν στο περιβάλλον του. Λέγεται ότι ήταν 50 ετών και τυφλό από το ένα μάτι.
Κούγκαρ, Βικτόρια Ηνωμένων Πολιτειών
Αυτές οι μεγάλες γάτες ή λιοντάρια του βουνού ή πούμα βρίσκονται σε βραχώδη μέρη στη Βόρεια Αμερική. Πριν από ενάμιση χρόνο οι κάτοικοι της Βικτόρια, στη Βρετανική Κολομβία, είδαν ένα κούγκαρ να τρέχει πίσω από μια αυλή σπιτιού. Κάλεσαν την αστυνομία και ανθρώπους της προστασίας ζώων, οι οποίο αφού το κυνήγησαν, το έπιασαν, του έδωσαν ηρεμιστικό και το επανένταξαν στο φυσικό του περιβάλλον. Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ένα κούγκαρ εμφανίζεται στην πόλη τους, οπότε ναι μεν είναι φοβισμένοι όταν το βλέπουν, όμως είναι και συνηθισμένοι.
Λύκοι, Καναδάς
Στη Βόρεια Αμερική οι λύκοι βγαίνουν παγανιά για να κυνηγήσουν τη λεία τους. Πρόκειται μάλιστα από τους καλύτερους κυνηγούς στο ζωικό βασίλειο. Αυτό οφείλεται στο ότι κυνηγούν μαζί, τουλάχιστον 4 ή 5, καθώς τους διακατέχει… ομαδικό πνεύμα. Στη φωτογραφία πιο κάτω βλέπουμε λύκους που κυνηγούν ένα μεγάλο ελάφι στη λεωφόρο Trans του Καναδά.
Κροκόδειλος, Μεξικό
Ο αμερικανικός κροκόδειλος συναντάται κυρίως στην Καραϊβική. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα είδη κροκόδειλων στον κόσμο. Σε αντίθεση μάλιστα με τους ανθρώπους που τους τρέμουν, εκείνοι αρέσκονται στην παρουσία μας. Συχνά επισκέπτονται γήπεδα γκολφ. Στη φωτογραφία βλέπουμε την επίσκεψη ενός κροκόδειλου σε γήπεδο του γκολφ στο Μεξικό. Πριν από λίγους μήνες ένας κροκόδειλος 4,5 περίπου μέτρων εμφανίστηκε και στο γήπεδο Buffalo Creek στη Φλόριντα. Οι υπεύθυνοι του γηπέδου τον βλέπουν συχνά και δεν τον πειράζουν καθώς τον έχουν σαν… μασκότ.
Μαύρη αρκούδα, Βανκούβερ
Η αμερικανική μαύρη αρκούδα ζει στη Βόρεια Αμερική και είναι η πιο μικρή αρκούδα της χώρας. Παρά του ότι ζει σε δάση, δεν είναι λίγες οι φορές που επισκέπτεται κατοικημένες περιοχές για να βρει να φάει. Στη φωτογραφία βλέπουμε μια τέτοια αρκούδα να ψάχνει για φαγητό σε δρόμο του δυτικού Βανκούβερ. Οι αρκούδες έχουν κοφτερά δόντια και οπλές και μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες. Και φυσικά για το ότι αυτά τα ζώα δεν βρίσκουν στα μέρη τους τροφή ευθύνεται ο άνθρωπος που καταστρέφει με αμείωτο ρυθμό το περιβάλλον.
Λιοντάρι, Νότια Αφρική
Ο βασιλιάς της ζούγκλας ζει μαζί με άλλα λιοντάρια. Τα αρσενικά λιοντάρια ζουν λιγότερο από τα θηλυκά λόγω της μάχης ανάμεσά τους για κυριαρχία. Τη χρονιά που μας πέρασε ένα λιοντάρι εμφανίστηκε στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική. Ήταν αργά το βράδυ και το μέρος ήταν τελείως άδειο από κόσμο. Βέβαια στην περίπτωση του συγκεκριμένου ζώου τα πράγματα ήταν διαφορετικά καθώς το λιοντάρι είχε έρθει με ένα κινηματογραφικό συνεργείο το οποίο γύριζε μια ταινία και ήταν και αυτό μέρος του.
Ιπποπόταμος, Γεωργία
Η αφρικανική Σαχάρα είναι το σπίτι πολλών ιπποπόταμων. Τα τεράστια αυτά θηλαστικά ζουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο νερό. Οι ιπποπόταμοι είναι ζώα κοινωνικά που ζουν σε αγέλες με πληθυσμό έως και 40 ζώα. Η διάρκεια ζωής τους είναι 40-50 έτη. Τα θηλυκά φτάνουν στη σεξουαλική ωρίμανση στα 5 με 6 χρόνια τους και έχουν κύηση διάρκειας 8 μηνών. Η φωτογραφία δείχνει έναν τέτοιο ζώο να είναι χαμένο στους δρόμους της Τιφλίδας, της πρωτεύουσας της Γεωργίας, μετά από μια μεγάλη πλημμύρα.
Χιμπατζής, Ιαπωνία
Οι χιμπατζήδες ζουν ως επί το πλείστον γύρω από την αφρικανική Σαχάρα σε μεγάλες κοινότητες και τρώνε από ρίζες μέχρι μικρά ζώα και έντομα. Όπως εμείς έτσι και τα ζώα αυτά έχουν κατά καιρούς διάφορα ξεσπάσματα και μπορούν να σκοτώσουν το ένα το άλλο. Στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας ένας αρσενικός χιμπατζής το έσκασε πριν από ένα χρόνο από ζωολογικό κήπο. Μετά από μεγάλη κινητοποίηση ο φυγάς βρέθηκε και παίρνοντας ηρεμιστικό μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο. Όταν μάλιστα τον έπιασαν άρχισε να δείχνει τα δόντια του κάτι που σημαίνει επιθετικότητα.
Ύαινα, Αιθιοπία
Οι ύαινες, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, είναι ενεργοί θηρευτές και όχι πτωματοφάγοι. Είναι αρκετά μυώδεις, καθώς, με το μεγαλύτερο μέρος της μάζας τους φορτωμένο στους ώμους και στους κοντόχοντρους λαιμούς τους, δίνουν την εντύπωση ότι είναι πάντα ένα δευτερόλεπτο πριν από την εφόρμηση, γαντζώνοντας και ξεσκίζοντας χωρίς μεγάλη προσπάθεια ό,τι σάρκα βρίσκουν μπροστά τους. Οι κάτοικοι σε πολλά μέρη της Αιθιοπίας συναντούν συχνά αυτά τα ζώα να κάνουν βόλτα στους δρόμους τους. Πολλά μάλιστα από αυτά είναι λίγο εξημερωμένα και κάποιοι θαρραλέοι τολμούν και τα ταϊζουν στο στόμα.
Volcano

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.