Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Συρία: Οι Τουρκμένοι καταδικάζουν την απόφαση των ΗΠΑ να οπλίσουν τους Κούρδους

Η αντιπολίτευση καλεί τον Ερντογάν να ματαιώσει τη συνάντηση με τον Τραμπ



Μάιος 11, 2017. 20:19
Ο αντιπρόεδρος  της Ένωσης των Φυλών των Τουρκμένων και των Αράβων της Συρίας,  Ομέρ Ντεντέ, καταδίκασε την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να οπλίσει τους Κούρδους της Συρίας.

«Η πολιτική  της παροχής όπλων σε τρομοκράτες θα οδηγήσει σε ‘καταστροφή’ του λαού της περιοχής», προειδοποίησε  ο Ντεντέ, ο οποίος έχει  την ίδια άποψη με την τουρκική ηγεσία, ότι το Δημοκρατικό Κόμμα των Κούρδων της Συρίας (PYD) είναι προέκταση του παράνομου στην Τουρκία Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
“Εάν το PYD εφοδιασθεί με βαρύ οπλισμό, η δημογραφική δομή στην περιοχή θα αλλάξει”,  δήλωσε ο Ντεντέ στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu την Πέμπτη.
«Όλοι οι Άραβες και οι Τουρκμένοι  της περιοχής- ειδικά εκείνοι που βρίσκονται στην  (κατεχόμενη από το Daesh) Ράκα, θα σταλούν στην εξορία», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας «είμαστε έντονα αντίθετοι στην πολιτική της Ουάσιγκτον να οπλίσει  τις δυνάμεις των Κούρδων στη Συρία».
Ο Ντεντέ ανέφερε ότι οι Άραβες και οι Τουρκμένοι της περιοχής, που είναι σύμμαχοι των Τούρκων, ελπίζουν ότι οι ΗΠΑ, σύντομα θα αλλάξουν την πολιτική τους, γιατί, όπως είπε αυτή θα οδηγήσει στην ‘καταστροφή’ του τοπικού πληθυσμού.
Η αντιπολίτευση καλεί τον Ερντογάν να ματαιώσει τη συνάντηση με τον Τραμπ
Σήμερα, εξάλλου, η εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’ αναφέρει,  ότι η αντιπολίτευση στην Τουρκία, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, κάλεσε τον πρόεδρο Ερντογάν να ματαιώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόνταλντ Τραμπ, στις 16 Μαΐου.
 «Μερικές φορές η ακύρωση μιας προγραμματισμένης συνάντησης, μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα, από ό, τι η ίδια η συνάντηση», δήλωσε ο Οζτούρκ Γιλμάζ, αναπληρωτής πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), μετά από την επίσημη θέση της Ουάσιγκτον να οπλίσει τους Κούρδους της Συρίας.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.