Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Αγγελο ονόμασαν το μωρό που βρέθηκε σε χαρτόκουτο στη Ρόδο έχοντας ακόμη στο σωματάκι του τον ομφάλιο λώροTo νεογνό εγκαταλείφθηκε το πρωί της Κυριακής, από τη μητέρα του μέσα σε μικρό χαρτοκιβώτιο, κοντά σε κεντρικό σημείο των Πεύκων, έχοντας ακόμη στο σωματάκι του τον ομφάλιο λώρο.
Βρέθηκε τυλιγμένο μέσα σε σεντόνια (κατά πάσα πιθανότητα ξενοδοχείου), σε μια μικρή κούτα, ενώ υπήρχε δίπλα του σημείωμα, που ζητούσε από όποιον εντόπιζε το μωρό να το βοηθήσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σημείωμα ανέφερε "παρακαλώ να προσέξετε το παιδί και να σας έχει ο Θεός καλά".
Το μήνυμα ήταν άψογα ορθογραφημένο, και ο γραφικός χαρακτήρας εξαίρετος.

Διερχόμενο ζευγάρι τουριστών πέρασε κοντά από τον τηλεφωνικό θάλαμο, άκουσε τα κλάματά του και όταν αντίκρισε το μωρό έπαθε σοκ!

Ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ που έστειλε στο σημείο ασθενοφόρο, ενώ για καλή τύχη του παιδιού στην περιοχή βρίσκονταν γνωστός γυναικολόγος της περιοχής μας, ο οποίος έκοψε τον ομφάλιο λώρο, προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και περιέθαλψε το νεογνό μέχρι να φθάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Πίσω από τέτοιου είδους δράματα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι συνήθως κρύβονται άλλα δράματα, ακόμα μεγαλύτερα και για το λόγο αυτό, οι αρμόδιοι έμπειροι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ, σημειώνουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά, μέχρι να μάθουμε από την έρευνα των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πώς και γιατί η μητέρα αυτή έφθασε στο σημείο να εγκαταλείψει το νεογέννητο μωράκι της σε μια παραλιακή τουριστική περιοχή της Ρόδου.
Ένα πανέμορφο αγοράκι που το φωνάζουν Άγγελο


Οι γιατροί αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου πάντως, αγκάλιασαν το πανέμορφο αγοράκι από την πρώτη στιγμή, με στοργή και αγάπη.

Το ονόμασαν Άγγελο, επειδή όπως σημείωσε η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου κα Ντίνα Μαχαιρίδη, που μίλησε στη «Ροδιακή» είναι πανέμορφο.

Χαίρει άκρας υγείας και στο πλευρό του βρίσκονται σε 24ωρη βάση οι γιατροί και οι νοσηλευτές της κλινικής, προσφέροντάς του τα πάντα. Του χορηγείται γάλα, ενώ βρέθηκαν και πρόχειρα ρουχαλάκια για να το ντύσουν. Μάλιστα δεν υπήρχαν μπλε φορμούλες και του φόρεσαν ρουχαλάκια την πρώτη μέρα σε ροζ χρωματάκι.

Αν κάποιοι θα ήθελαν να βοηθήσουν μπορούν να συνεισφέρουν με «πάμπερς» και ρουχαλάκια βρεφικά.

Η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της Ρόδου κα Ντίνα Μαχαιρίδη, τόνισε ότι μόλις βρεθεί η μητέρα από τους αστυνομικούς, ευελπιστούν ότι θα πειστεί να αναλάβει το πανέμορφο μωράκι της και να το μεγαλώσει, με τον τρόπο που μόνο μια μητέρα μπορεί. Ήδη το ενδιαφέρον άτεκνων ζευγαριών που ζήτησαν να ξεκινήσει διαδικασία υιοθεσίας, είναι τεράστιο.

«Κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μητέρα – είπαν στη “Ροδιακή” οι γιατροί. Θα την βρούμε και θα το αγκαλιάσει. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και στο παρελθόν είχαμε και άλλες τέτοιες περιπτώσεις που τελικά είχαν αίσιο τέλος.»
thetoc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

 «Βοηθήστε το παιδί να ζήσει» - Το χειρόγραφο σημείωμα δίπλα στο παιδί που πέταξαν στα σκουπίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.