Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η Τουρκία επικρίνει την απόφαση της Γερμανίας να χορηγήσει άσυλο σε Τούρκους στρατιωτικούς



Μάιος 11, 2017. 20:52
Η Άγκυρα καταδίκασε την απόφαση της Γερμανίας να αποδεχθεί τις αιτήσεις ασύλου στρατιωτικών που φέρονται ως προσκείμενοι στην ιδεολογία του ιεροκήρυκα του Ισλάμ, Φετουλάχ Γκιουλέν. 

«Αν και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν τις συνδέσεις τους με την ‘FETÖ’ και αυτά είναι ξεκάθαρα,  η απόφαση της Γερμανίας αποτελεί  ένα βήμα που θα βλάψει τις πολυδιάστατες σχέσεις μεταξύ των χωρών μας και αποδεικνύει το ασυμβίβαστο του συμμαχικού πνεύματος», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
«Με την απόφαση αυτή, οι γερμανικές αρχές αγνόησαν τις δημοκρατικές αρχές, τις αξίες και τη συμμαχία και ανέλαβαν να αγκαλιάσουν τους πραξικοπηματίες».
Σε αρκετούς Τούρκους στρατιωτικούς  και στις οικογένειές τους που βρίσκονταν στις γερμανικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, χορηγήθηκε άσυλο στις αρχές της εβδομάδας.
«Λυπούμαστε για την αποδοχή από τη Γερμανία των αιτήσεων ασύλου του πρώην στρατιωτικού προσωπικού που συνδέετε με την ‘‘FETÖ”  [“τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ”], η οποία πραγματοποίησε απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016», αναφέρει η δήλωση.
«Περιμένουμε από τη Γερμανία να αναθεωρήσει αυτήν την απόφαση, η  οποία είναι αντίθετη με τη θεμελιώδη φύση των σχέσεων μας και του πνεύματος συνεργασίας μας στο τομέα της ασφάλειας και της άμυνας και να στηρίξει τη χώρα μας στον αγώνα ενάντια στις πιο επικίνδυνες  τρομοκρατικές οργανώσεις στον κόσμο, όπως είναι η ‘‘FETÖ”».
(yenisafak.com)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.