Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Να ΤΙ σημαίνει αν η γάτα σας τρίβει το κεφάλι της πάνω σας. Δεν πάει το μυαλό σας! ΒΙΝΤΕΟ


Τα γατάκια σήμερα, είναι πολύ δημοφιλή στο διαδίκτυο. Κατέχουν την πρώτη θέση στην λίστα των πιο δημοφιλών κατοικίδιων ζώων, πετώντας έξω ακόμα και τα σκυλιά.

Μελέτες και έρευνες, έχουν δείξει ότι πολλοί ιδιοκτήτες γατών έχουν κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο και είναι πιο εσωστρεφείς σε σύγκριση με άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.
Ίσως να έχετε αναρωτηθεί, γιατί οι γάτες συμπεριφέρονται έτσι όπως συμπεριφέρονται. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους οι γάτες επικοινωνούν μαζί μας και δεν είναι πάντα προφορικά. Οι γάτες χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και ορισμένες συμπεριφορές, για να περάσουν σε μας αυτά που θέλουν. Οι πιο συνηθισμένες ενέργειες γατών, αναλύονται και εξηγούνται παρακάτω:
1. Σας πατάει την πλάτη σαν να σας ζυμώνει: Από τις πιο διασκεδαστικές συμπεριφορές της γάτας. Κάνοντας αυτή την κίνηση, η γάτα θυμάται όταν ήταν μωρό και ταΐζονταν από τη μητέρα της. Αυτό το ένστικτο είναι πολύ ισχυρό στις γάτες. Πιστεύεται επίσης, ότι είναι ένα σημάδι άνεσης, εμπιστοσύνης και χαλάρωσης.
2. Τρέχει απότομα γύρω από το σπίτι: Με αυτή τη συμπεριφορά, η γάτα απλώς προσπαθεί να ασκηθεί. Οι περισσότερες γάτες δεν κάνουν μεγάλες βόλτες έξω. Το να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα σε όλη το σπίτι, είναι ουσιαστικά σαν να πηγαίνουν βόλτα.
3. Κοιμούνται πολύ: Η μέση γάτα ζει περίπου 12-15 χρόνια και περνάει το 70% της ζωής της, με το να κοιμάται. Αυτό σημαίνει ότι 8.4-10.5 χρόνια, κοιμάται! Επιπλέον, τα γατάκια χρειάζονται ακόμα περισσότερο ύπνο από ό, τι οι ενήλικες γάτες.
4. Χτυπάει το κεφάλι της πάνω σας: Με αυτόν τον τρόπο μια γάτα χαιρετάει. Είναι επίσης, μια φιλική χειρονομία προς τους ανθρώπους. Θα το κάνουν μόνο όταν αισθάνονται πραγματικά ασφαλείς.
5. Ανοίγει τα πόδια της: Αυτή είναι η απόλυτη ένδειξη ότι η γάτα σας, σας εμπιστεύεται. Μια γάτα όταν το κάνει αυτό, σημαίνει ότι βρίσκεται σε ευάλωτη θέση και θα το κάνει μόνο όταν περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που αγαπά και ξέρει ότι μπορεί να εμπιστευτεί.
6. Κολλάει το πόδι της στο πρόσωπό σας: Όταν το κάνει αυτό μια γάτα, σημαίνει ότι θέλει να σας γνωρίσει καλύτερα. Δεν είναι κάτι το προσβλητικό, αλλά είναι ο δικός της τρόπος να σου πει «γεια τι γίνεται;».
7. Θάβουν τον ποπό τους: Αυτή είναι μια πρώτη μορφή άμυνας, που οι γάτες χρησιμοποιούν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. είναι ένα ένστικτο, που τις βοηθάει να αποφύγουν άλλα αρπακτικά και να αισθανθούν ασφάλεια.
8. Ξαπλώνουν επάνω στα πράγματά σας: Αυτό σημαίνει, ότι η γάτα χρειάζεται περισσότερη προσοχή από εσάς. Για παράδειγμα, εάν ασχολείστε για ώρες με τον υπολογιστή σας, εκείνη θα έρθει και θα κάτσει επάνω στο πληκτρολόγιο γιατί θέλει να της δώσετε σημασία.
9. Κουνάει τον ποπό πριν αναπηδήσει: Είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα πράγματα που μπορεί να κάνει μια γάτα, για να εξισορροπήσει τον εαυτό της. Αυτή η αξιολάτρευτη κίνηση, βοηθά στο να διατηρήσει την ισορροπία της.
10. Αγνοεί το φαγητό που βρίσκεται μπροστά της και αρχίζει να τρώει πράγματα στην τύχη: Οι περισσότερες γάτες, θα φάνε μόνο όταν πραγματικά θελήσουν. Οπότε, αυτό θα το κάνουν είτε όταν δεν πεινάνε, είτε όταν δεν μπορούν να δουν το φαγητό που έχουν μπροστά τους.
Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες:


Credit: Sun-gazing
Πηγή: fanpage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.