Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ο ΔΟΛ πλήρωσε 782.000 για τη θωρακισμένη Mερσεντές του Σταύρου Ψυχάρη

Ο ΔΟΛ πλήρωσε 782.000 για τη θωρακισμένη Mερσεντές του Σταύρου Ψυχάρη
Ο ΔΟΛ, η πλειοδοσία κι η θωρακισμένη Mερσεντές

– Όταν η ιστορία της ειδησεογραφικής Ελλάδας βγαίνει στο σφυρί, γράφει στο newpost.gr o Χρήστος Ξανθάκης.
Κάθομαι εγώ τώρα και διαβάζω τον κατάλογο της Grant Thornton για τους «δύο ανεξάρτητους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς» που αφορούν ο πρώτος στην ακίνητη περιουσία και ο δεύτερος στα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού της ΔΟΛ ΑΕ.

Δημοσιεύτηκαν όλα αναλυτικά σε πέντε σελίδες την περασμένη Παρασκευή στα «Νέα», με την υποσημείωση ότι η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 12.15, στην έδρα του ΔΟΛ επί της οδού ΜΙχαλακοπούλου 80.
Να μη σας κουράζω με τα ακίνητα, τα περισσότερα είναι από την ιστορική έδρα της Χρήστου Λαδά, συν κάτι άσχετα αγροτεμάχια και διαμερίσματα Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Σφακίων.
Ποιος θα ενδιαφερθεί γι’ αυτά δεν ξέρω, μιας και δεν μοιάζει ιδιαιτέρως λειτουργικό να μεταφερθεί πίσω στην πλατεία Καρύτση οποιοδήποτε μαγαζί media. Εκτός κι αν τα αγοράσει κανένας μερακλής που θα τον πνίγουν οι αναμνήσεις. Αν έχουμε τέτοιους στα ελληνικά ΜΜΕ και δεν το ξέρω, να μου το πείτε…
Τα σήματα, πάλι, των εφημερίδων, των περιοδικών και των ιστοσελίδων είναι άλλη ιστορία. Κρύβουν πραγματική ιστορία και ισχύ πίσω τους και απευθύνονται σε πολύ πιο ενεργά συστατικά της μνήμης. Βλέπε «Νεα», «Βήμα», «Ταχυδρόμος», «in.gr» και πάει λέγοντας, ως και τον αλήστου μνήμης ΤΟΠ FM (εκεί ξεκίνησα!) βρίσκει κανείς μέσα, ως και τον «Κόσμο των Χάκερ».
Συν μια συμμετοχή 22,11 % της ΔΟΛ ΑΕ στο Μega, που είναι ικανή από μόνη της να σώσει το άλλοτε κραταιό «συγκρότημα». Το ευχόμαστε, για το καλό των εργαζόμενων που έχουν μείνει και παλεύουν.
Όπως ευχόμαστε να βρεθεί κάποιος να αγοράσει το φωτογραφικό αρχείο του ΔΟΛ, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «περιλαμβάνει τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή τις παρακάτω εφημερίδες:
α) Αθηναϊκά Νέα (1931-1945)
β) Βήμα (1945 – σήμερα)
γ) Ελεύθερον Βήμα (1922 – 1944)
δ) Οικονομικός Ταχυδρόμος (1926- 2004) και
ε) Τα Νέα (1944 – σήμερα)
Επιπλέον περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, slides και λοιπά περιοδικά».
Μιλάμε για ανεκτίμητο υλικό, την ιστορία της ειδησεογραφικής Ελλάδας όλης, που απαγορεύεται να χαθεί. Εν ανάγκη ας πάρει μια πρωτοβουλία η Βουλή των Ελλήνων και δεν νομίζω ότι θα διαμαρτυρηθεί κανείς.
Αυτά όμως με τα σοβαρά και ας πάμε μια στιγμούλα και στα ευτράπελα. Στην Mercedes S600 για παράδειγμα, που εντάσσεται στα προς πώληση «μεταφορικά μέσα» της εταιρείας. Το θωρακισμένο, δηλαδή, όχημα μεταφοράς του Σταύρου Ψυχάρη, που πληρώθηκε από τον ΔΟΛ το μάλλον θεόρατο ποσό των 782.000 ευρώ. Ο σωφέρ του μάλιστα εστάλη σε φουλ ειδική εκπαίδευση για να μπορεί να κουμαντάρει το θηρίο των ουκ ολίγων τόνων. Μαζί της πωλείται και ένα Land Cruiser, που χρησιμοποιείται για την μεταφορά του υιού Πάνου Ψυχάρη. Ο τελευταίος, υπενθυμίζω, λίγες μέρες πριν την έλευση του ειδικού εκκαθαριστή στη Μιχαλακοπούλου, είχε το σθένος να εμφανισθεί στο λογιστήριο της εταιρίας και να καταθέσει απόδειξη 2,80 ευρώ από τα διόδια της Αττικής οδού ως «οδοιπορικά».

Πηγή: Νewpost.gr - tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.