Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Χωρίς μαντίλα η Τερέζα Μέι στη Σαουδική Αραβία (ΦΩΤΟ)

xwris-mantila-i-tereza-mei-sti-saoudiki-arabia-fwto Ένα μεγαλοπρεπές, αντάξιο της βρετανικής παράδοσης, ΝΟ στη μαντίλα είπε η Τερέζα Μέι η οποία ακολούθησε πιστά τα βήματα της πρώτης διδάξασας, Μάργκαρετ Θάτσερ.

 Η κ. Μέι εμφανίστηκε δίχως μαντίλα στην επίσημη επίσκεψή της στη Σαουδική Αραβία, με ακάλυπτο το κεφάλι της και δη σε επίσημη συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου της χώρας.
Είχαν προηγηθεί οι πρώην πρώτες κυρίες των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και Μισέλ Ομπάμα, αν και, όπως γίνεται γνωστό, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε δώσει διαφορετικές οδηγίες. Η συντηρητική πρωθυπουργός έδειξε με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή της στη νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας και συγχρόνως έστειλε το μήνυμα στο εσωτερικό πως δεν ξέχασε την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό που το τόλμησε αυτό, την επίσης Βρετανή Μάργκαρετ Θάτσερ. Και εκείνη είχε παραλείψει τη μαντίλα όταν είχε επισκεφτεί την Σαουδική Αραβία. Αντίθετα, είχε φορέσει ένα καπέλο και ένα μακρύ φόρεμα.
Η Τερέζα Μέι σε συνέντευξή της στο Sky News σχολίασε το γεγονός να μην φορέσει μαντίλα.
«Θέλω να δείξω στον κόσμο πόσα μπορούν να κατορθώσουν οι γυναίκες. Είναι σημαντικό για μένα ως γυναίκα ηγέτης και ως επικεφαλής της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσω τις σχέσεις που είναι σημαντικές για εμάς ως χώρα για την ασφάλειά μας και το εμπόριο μας στο μέλλον», δήλωσε η Τερέζα Μέι και πρόσθεσε:
«Αλλά ελπίζω επίσης, ότι οι άνθρωποι που βλέπουν ότι είμαι μια γυναίκα - ηγέτης, θα κατανοήσουν πόσα μπορούν οι γυναίκες να κατορθώσουν και πως οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν σημαντικές θέσεις».
Φωτό: Reuters
 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.