Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ρόδος: 15χρονος τσιγγάνος είχε ρημάξει 100 σπίτια



Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείο Ανηλίκων Δωδεκανήσου με βαριές κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, κλοπές από κοινού, κλοπές ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή

Προδιαγεγραμμένη ήταν η τύχη ενός ανήλικου παιδιού που είχε πέσει στα «δίχτυα» της ηρωίνης από τα 13 του χρόνια και, για να εξασφαλίζει τις δόσεις του, είχε ρημάξει περισσότερα από 100 σπίτια στη Ρόδο! Στα 15 του, καταδικάστηκε για έντεκα από αυτές σε ποινές φυλάκισης 14 ετών και έξι μηνών.

Ο 15χρονος τσιγγάνος κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείο Ανηλίκων Δωδεκανήσου με βαριές κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, κλοπές από κοινού, κλοπές ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή. Για οκτώ από τις διαρρήξεις που κατηγορείται ότι διέπραξε, κρίθηκε ένοχος και οι ποινές που του επιβλήθηκαν είναι εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ την ημέρα που είναι αμφίβολο αν μπορεί να βρει!

Ο ανήλικος επικαλέστηκε την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, πράγμα που επιβεβαιώνουν και οι αστυνομικοί που τον έπιαναν κάθε τόσο οι οποίοι τον περιγράφουν ως... «ζόµπι» με μοναδικό µέληµα να κλέβει χρήματα, χρυσαφικά ή κοσµήµατα και να τα δίνει σε αυτούς που τον προμήθευαν με ηρωίνη ή ναρκωτικά χάπια! Λένε μάλιστα, σύμφωνα με την «δημοκρατική», ότι οπλοφορούσε και δεν δίσταζε να τους επιτεθεί όταν τον συνελάμβαναν, καθώς ήταν σίγουρος ότι δεν θα τιμωρηθεί λόγω της μικρής του ηλικίας.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.