Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η Σφίγγα της Αιγύπτου... made in China! Δεν έχουν τον θεό τους αυτοί οι Κινέζοι.. ΦΩΤΟΣ


Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, αποτελεί ίσως το πιο αρχαίο άγαλμα στον κόσμο και βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζα στην Αίγυπτο, τοποθετημένη μέσα στη... διάσημη Νεκρόπολή της, αλλά πλέον δεν είναι μοναδική, αφού πρόσφατα απέκτησε... τον κλώνο της στην Κίνα!

Το ακριβές αντίγραφο δημιουργήθηκε στην πόλη Luquan, της επαρχίας Hebei και έχει τις ίδιες διαστάσεις με το πρωτότυπο, δηλαδή μήκος 73,5 μέτρα, πλάτος 6 και ύψος 20.22 μέτρα, ενώ φέρει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως την σπασμένη μύτη.

Το αντίγραφο του αγάλματος που κτίστηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους του Παλαιού Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χεφρήνου, είναι φτιαγμένο από τσιμέντο, ατσάλι και σίδερο και βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολυθεματικού πάρκου που δημιουργείται στην Κίνα αλλά που ακόμα δεν είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοκινό.

Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζα, είναι ένα άγαλμα το οποίο απεικονίζει ένα αρχαιοελληνικό μυθολογικό πλάσμα, με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου, σε καθήμενη στάση. Το άγαλμα αυτό.

Δείτε την Σφίγγα της Κίνας...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.