Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Φόνος στην άσφαλτο και εγκατάλειψη: Τώρα εξόφληση και με δόσεις.

σόλων καρυδάκης
"Ανακοινώθηκε χθες 10/3/2017 η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών  για το τροχαίο (4 Δεκεμβρίου 2009) που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο 15χρονος πεζός Σόλων Καρυδάκης.
Σε αντίθεση με το παραπεμπτικό βούλευμα και την πρωτόδικη απόφαση που καταδίκασε τον δράστη για διατάραξη συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, το επταμελές Εφετείο με πρόεδρο την κα Περιστεράκη, μέλη τις κες Λεβεντέλη και Βελισσαράτου και τέσσερις ενόρκους  αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του εισαγγελέα κου Καίσαρη για την μετατροπή της βασικής κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος SOS τροχαία εγκλήματα.
Κατόπιν τούτου ο δράστης καταδικάστηκε για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της διατάραξης συγκοινωνιών από αμέλεια καθως επίσης και για το πλημμέλημα της εγκατάλειψης θύματος, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που το πρωτόδικο δικαστήριο αρνήθηκε να του αναγνωρίσει.
Συνολικά του επεβλήθη ποινή φυλάκισης επτά ετών, εξαγοράσιμη προς πέντε (5) ευρώ την ημέρα (το κατώτατο ημερήσιο ποσό που έχουν δικαίωμα να επιβάλουν τα δικαστήρια).
Πρωτόδικα ο δράστης είχε καταδικαστεί σε εννέα χρόνια κάθειρξη.

Συνολικά ο δράστης θα πρέπει να πληρώσει το ποσόν των 26.000 ευρώ περίπου.
Κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης που επικαλέστηκε οικονομική δυσπραγία του κατηγορουμένου το δικαστήριο αποφάσισε το ποσόν να πληρωθεί σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις ενώ ταυτόχρονα διέταξε την επιστροφή της εγγυοδοσίας (5.000 ευρω) στον καταδικασθέντα. Στον δράστη επεβλήθη επίσης 6μηνη αφαίρεση της άδειας οδήγησης.
Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος έτρεχε στην Λ. Κηφισίας (ενώ το όριο είναι 70) με 120-130 km/h . Αλλά αυτό αποτελεί αμέλεια…
Προφανώς η απόφαση συμβαδίζει με το πνεύμα των ημερών που ορίζει πως δεν υπάρχουν τροχαία κακουργήματα.
Λίγες μέρες πριν διώχθηκαν σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκαν αμέσως ελεύθεροι δυο οδηγοί χωρις αδεια οδήγησης που σκότωσαν και εγκατέλειψαν τα θύματα τους στην Αλεξάνδρεια και στην Αμφιλοχία
Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν την στιγμή που η πολιτεία δημοσιοποιεί το αμέριστο ενδιαφέρον της για τους παραβάτες του ΚΟΚ και τους μανιακούς της ταχύτητας προαναγγέλοντας μείωση των προστίμων κατά 50% και αύξηση  των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους.
Ας ήμαστε αισιόδοξοι. Πάντα υπάρχουν και χειρότερα!
 
Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

 ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.