Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ινδοί «έκλεισαν» δύο μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας για έναν γάμο 500.000 ευρώ


Ενας ινδικός γάμος «βγαλμένος» από παραμύθι θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα μέσα Απριλίου, προκαλώντας σε τέσσερις ημέρες συνολικό τζίρο μισού εκατ. ευρώ για την αγορά της πρωτεύουσας.
Οπως αναφέρει στην «Κ» ο κ. Τιμ Ανανιάδης, γενικός διευθυντής των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και King George πρόκειται, ίσως, για τη μεγαλύτερη γαμήλια ινδική τελετή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο κέντρο της Αθήνας. Για τις ανάγκες φιλοξενίας των περίπου 400 καλεσμένων έχει κλειστεί όλο το King George και μεγάλο μέρος της «Μεγάλης Βρεταννίας». Μόνο για την παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών, την εστίαση και την πραγματοποίηση άλλων παράλληλων εκδηλώσεων θα δαπανηθεί ποσό, περίπου, 350.000 ευρώ. Οι δύο οικογένειες των μελλόνυμφων με ρίζες από την Ινδία προέρχονται από το Λονδίνο και τη Νιγηρία. Η Αθήνα επελέγη ως γαμήλιος προορισμός ανταγωνιζόμενη τη Γενεύη και το Αμστερνταμ. Ο κ. Ανανιάδης επισημαίνει τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που έχει ένας προορισμός προσελκύοντας γαμήλιες τελετές και ιδιαίτερα σε περιόδους μη αιχμής της σεζόν.

Γαμήλιος τουρισμός

Κορυφαίος ελληνικός προορισμός στην Ελλάδα για γάμους και γαμήλιες τελετές είναι η Σαντορίνη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θήρας Αναστάσιο Ζώρζο κατά την περυσινή σεζόν ο δήμος παρείχε περί τις 800 άδειες για την τέλεση πολιτικών γάμων κυρίως ξένων επισκεπτών στο νησί. Στον αριθμό αυτό θα πρέπει να προστεθεί και ένας σημαντικός αριθμός γαμήλιων τελετών που πραγματοποιούνται στη Σαντορίνη χωρίς να απαιτείται σχετική άδεια. Ο κ. Ζώρζος τονίζει ότι η καθιέρωση της Σαντορίνης ως ένας εκ των σημαντικότερων προορισμών για γάμους και γαμήλιες τελετές σε παγκόσμιο επίπεδο αποφέρει σημαντικά έσοδα αλλά και διεθνή προβολή για το νησί. Μία εκ των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αγορών για την τέλεση γάμων στο νησί είναι η βρετανική, ενώ διαρκώς αυξανόμενη είναι η ζήτηση και από ασιατικές αγορές. Αναδυόμενος προορισμός για την τέλεση γάμων από ξένες αγορές είναι και η Κρήτη, με τις προσπάθειες της Περιφέρειας για προβολή τα τελευταία χρόνια να έχουν επικεντρωθεί στην Κίνα. Επίσης, ενδιαφέρον καταγράφεται από βαλκανικούς προορισμούς αλλά και την Τουρκία για την πραγματοποίηση γαμήλιων τελετών στη Θεσσαλονίκη σε συνδυασμό με τη Χαλκιδική για το γαμήλιο ταξίδι. Στους δημοφιλείς προορισμούς για γαμήλιο τουρισμό περιλαμβάνονται, επιπλέον, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Σύρος κ.ά.

Ενδεικτικό γεγονός της δυναμικής που εμφανίζει αυτή η μορφή τουρισμού για τη χώρα είναι και η συμφωνία που υπέγραψαν πρόσφατα η Tui UK με τη ΒοοkΥοurWeddingDay.com, διεθνή online πλατφόρμα άμεσης κράτησης ημερομηνίας για την τέλεση πολιτικού γάμου σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ανταγωνισμός, βέβαια, σε διεθνές επίπεδο είναι διαρκώς αυξανόμενος. Στην Ευρώπη προορισμοί με αυξημένη ζήτηση για την τέλεση γαμήλιων τελετών ή και το ταξίδι του μέλιτος είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Κύπρος.


kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.