Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Μυστικά πειράματα σε χιλιάδες πιθήκους και σκύλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει έρευνα της "Cruelty Free International" πρώην BUAV

Ανθρωποειδή (ανώτερα πρωτεύοντα) εξακολουθούν να κακοποιούνται από τους επιστήμονες.
Ένας νόμος που υποτίθεται ότι θα έδινε ειδική προστασία στους πιθήκους, δεν κατάφερε να αποτρέψει από το υποβληθεί μεγάλος αριθμός  πρωτευόντων, σε "περιττά και αδικαιολόγητα" πειράματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως υποστηρίζει κορυφαία οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.
Η έρευνα, σε μεγάλο βαθμό διεξάγεται μυστικά σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ανεξάρτητα πειραματικά εργαστήρια αλλά και σε επίσημα κρατικά εργαστήρια σύμφωνα με την οργάνωση "Cruelty Free International" την πρώην Βρετανική Ένωση για την Κατάργηση των Πειραμάτων σε ζώα (British Union for the Abolition of Vivisection (BUAV)).
"Σε επανεξέταση για τα πειράματα σε μαϊμούδες, βρέθηκαν αποδείξεις για πειραματικές διαδικασίες που περιγράφονται ως "οδυνηρές, επεμβατικές και επιβλαβείς" γεγονός που καθιστά παρωδία την κατάσταση "ειδικής προστασίας" των ζώων", δήλωσε η οργάνωση.
σχετικοί σύνδεσμοι
https://www.crueltyfreeinternational.org/what-we-do/blog/gm-monkeys-are-no-%E2%80%98cure%E2%80%99-autism

https://www.crueltyfreeinternational.org/what-we-do/blog/monkeys-are-still-suffering-ineffective-hiv-research

https://www.crueltyfreeinternational.org/japanese-scientists-create-gm-monkeys-parkinsons

η Dr Katy Taylor, director of science at Cruelty Free International,  δήλωσε: «Η έκθεσή μας δείχνει ότι, εξακολουθεί ακόμη να είναι πάρα πολύ εύκολο, να υποβάλλουν αυτά τα εξαιρετικά ευφυή και κοινωνικά ζώα, σε εξαιρετικά σκληρά και οδυνηρά πειράματα που είναι άσκοπα, αποτελούν σπατάλη ζωής και χρόνου, και πραγματοποιούνται με προχειρότητα, χωρίς σοβαρό  σχεδιασμό.
Εκτός από το ότι δεν προσφέρουν καμία βοήθεια, στην εύρεση προϊόντων θεραπείας για τις εξουθενωτικές και θανατηφόρες ασθένειες του ανθρώπου, φαίνεται να έχουν ελάχιστα οφέλη για τους ανθρώπους και δίνουν την εντύπωση ότι έχουν να κάνουν περισσότερο με την υπεράσπιση της συνεχιζόμενης χρήσης πρωτευόντων ή ότι ικανοποιούν την περιέργεια, των ερευνητών  προώθησης της ιατρικής επιστήμης." Ενώ τα πειράματα σε μεγάλους πιθήκους όπως οι χιμπαντζήδες απαγορεύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα πειράματα στα άλλα μη ανθρώπινα ανώτερα πρωτεύοντα επιτρέπονται.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη χρήση πρωτευόντων ζώων, χώρα στην ΕΕ, στη χώρα αυτή διεξάγονται πειράματα  σε περισσότερα από 2.000 ζώα κάθε χρόνο, ανέφερε η "Cruelty Free International"
και πρόσθεσε ότι "οι περισσότερες από τις πειραματικές δοκιμασίες γίνονται για να αξιολογηθεί η μακροπρόθεσμη τοξικότητα των φαρμάκων και τα αποτελέσματά τους - σε γενικές γραμμές- δεν έχουν  δημοσιευθεί"
"Οι επιπτώσεις τους στα ζώα, αναφέρεται ότι περιλαμβάνουν εμετό, εσωτερική αιμορραγία, αναπνευστική δυσχέρεια, πυρετό, απώλεια βάρους, λήθαργο, δερματικά προβλήματα και θάνατο."
"Άλλες εργασίες-πειράματα στα ζώα, έχουν αντικείμενο τις ασθένειες HIV / AIDS, τη νόσο του Πάρκινσον, νευρολογικές διαταραχές και πειράματα συμπεριφοράς."

Στρατιωτικές  μελέτες επίσης εκθέτουν πιθήκους σε βιολογικές τοξίνες ή μολυσματικούς παράγοντες (biological warfare agents, βιολογικά όπλα) όπως τα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες, προκειμένου να εξουδετερωθούν ( θανατωθούν) σε πειράματα βιολογικού πολέμου.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών (Home Office), δήλωσε: «Είμαστε σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και με τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές για την προώθηση εναλλακτικών μέτρων που αντικαθιστούν, μειώνουν και βελτιώνουν τη χρήση των ζώων στην έρευνα και τις δοκιμές."

ΠΗΓΗ 9-1-2017
http://www.theaustralian.com.au/higher-education/primates-still-abused-by-scientists/news-story/45e4a251e52f35c77b9f3c8a38c7eb0a

σχετική ανάρτηση
Government to review use of dogs and monkeys in experiments
Dogs and monkeys are currently used in cruel experiments to test new medicines after tests on mice and rats. At least 2,454 dogs and 1,330 monkeys are used in the UK alone every year for this purpose.
τουλάχιστον 2.454 σκύλοι και 1330 πίθηκοι  χρησιμοποιούνται μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάθε χρόνο για πειράματα.
η χρήση ζώων για τη δοκιμή νέου φαρμάκου για τον άνθρωπο δεν είναι επιστημονικά δικαιολογημένη.

ΠΗΓΗ 12-12-2016
https://www.crueltyfreeinternational.org/what-we-do/breaking-news/government-review-use-dogs-and-monkeys-experiments

 Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Altex, από μελέτη της "Cruelty Free International" οι αριθμοί των ζώων που χρησιμοποιούνται σε πειράματα αυξάνονται στην Ευρώπη.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο η χρήση πειραματόζωων αυξήθηκε κατά 90% και στη Γερμανία κατά 35%

Το 2014 εκτιμάται ότι υπήρξαν 318.259 πειράματα σε κουνέλια, 3851 στις γάτες, 11.250 για τα άλογα και 22.967 για τα σκυλιά.
Η χρήση των κουνελιών φαίνεται να έχει μειωθεί κατά 11%, αλλά η χρήση των σκύλων αυξήθηκε κατά 28% και των αλόγων κατά 68%.
Υπήρξαν επίσης 8.898 πειράματα σε πρωτεύοντα θηλαστικά
. Η χρήση των πιθήκων του Νέου Κόσμου (μάρμοζετ, tamarins) έχει αυξηθεί κατά 8%, αλλά η χρήση πιθήκων του Παλαιού Κόσμου (μακάκους και μπαμπουίνων) αυξήθηκαν κατά 49%.
οι δοκιμές της βοτουλινικής τοξίνης σε ζώα είναι μια σημαντική δραστηριότητα στην Αυστρία και την Ιρλανδία, που θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για αυτό, εφόσον το τεστ είναι ένα τεστ LD50 που προκαλεί σοβαρό πόνο και θάνατο σε τουλάχιστον 50% των ζώων σε κάθε πείραμα.
Τον περασμένο μήνα, η Cruelty Free International, μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε διακομματική ομάδα για την καλή διαβίωση και διατήρηση των ζώων για να αυξήσει τις ανησυχίες μας σχετικά με την έλλειψη ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την μείωση των πειραματόζωων.
η Dr Katy Taylor, (Director of Science and Regulatory Affairs for Cruelty Free International and the European Coalition to End Animal Experiments) λέει ότι "Ανησυχούμε βαθύτατα για την άνοδο του αριθμού σε πειράματα με ζώα σε όλη την Ευρώπη.
πηγή 9-12-16
https://www.crueltyfreeinternational.org/what-we-do/breaking-news/action-needed-numbers-animals-used-experiments-rise-europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.