Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί η Ρωσία αγοράζει χρυσό;

«Τον Ιανουάριο η Τράπεζα της Ρωσίας αγόρασε πάνω από 1 εκατομμύριο ουγγιές χρυσού. Τον Δεκέμβριο η Ρωσία δεν είχε αγοράσει ούτε μια ουγγιά», γράφει το «ktovkurse.com» επικαλούμενο την «goldcore.com» (φωτό από την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Τράπεζα της Ρωσίας)
Φεβρουάριος 23, 2017. 20:20
Τον Ιανουάριο, η Τράπεζα της Ρωσίας αγόρασε πάνω από ένα εκατομμύριο ουγγιές χρυσού ή 37 τόνους χρυσού.

Τον Δεκέμβριο, η Ρωσία δεν είχε αγοράσει χρυσό και αυτό μπορεί να αποδοθεί
σε διάφορους παράγοντες, ορισμένοι, μάλιστα, ομιλούν για να μην επηρεασθεί το κλίμα στις ΗΠΑ με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.
Τους τελευταίους μήνες της προεδρίας του Ομπάμα, η Ρωσία είχε αυξήσει τις αγορές χρυσού. Τον Οκτώβριο του 2016, ο ρωσικός χρυσός και τα συναλλαγματικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια ουγγιές ή 48 μετρικούς τόνους χρυσού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση του ρωσικού χρυσού και των συναλλαγματικών αποθεμάτων από το 1998.
Μια αύξηση της τάσης του ενός εκατομμυρίων ουγγιών παρατηρήθηκε το Νοέμβριο του 2016.
Μόνο το 2016, τα ρωσικά αποθέματα χρυσού αυξήθηκαν κατά 199,1 τόνους χρυσού.
Οι φόβοι ενός συστημικού πολέμου, ο νομισματικός πόλεμος  και την υποτίμηση του δολαρίου, του ευρώ και άλλων βασικών  νομισμάτων οδήγησε σε διαφοροποίηση της αγοράς του χρυσού, σε ράβδους χρυσού, από τις κεντρικές τράπεζες της Ρωσίας και της Κίνας.
Η Ρωσία έχει μια σταθερή τάση αγοράς χρυσού και πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, και τώρα, εξακολουθεί να βρίσκεται στην έκτη θέση παγκοσμίως ως μεγάλη κάτοχος συναλλαγματικών αποθεμάτων, μετά από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και το ΔΝΤ.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι χώρες, όπως ο Λίβανος, η Αίγυπτος, το Λάος, το Πακιστάν, το Καζακστάν και η Τουρκία, έχουν πολύ μεγαλύτερο όγκο ράβδων χρυσού σε απόθεμα για συναλλαγή από ό, τι η Ρωσία.
 «Αυτό λένε οι τελευταίες τάσεις και πιθανόν να συνεχισθεί».
 
Η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στα στρατηγικά αποθέματά της. Τον Μάιο του 2015, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποκάλεσε τον χρυσό ως «εγγύηση 100% σε νομικούς και πολιτικούς κινδύνους».
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.