Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Το σφάξιμο το κανονίζει ο Θεός, το εμπόριο το δίποδο



«Θρησκευτικά πιστοποιητικά» στα ζωικά προϊόντα
Αφού ως «έλλογο» ον έφτασε να εμπορεύεται τα ίδια του τα όργανα, μάτια, σπλήνες, καρδιές, αφού εμπορεύεται ακόμη και τα παιδιά του, δεν θα άφηνε εκτός τον τρόπο σφαγής των πλασμάτων που καταναλώνει απερίσκεπτα. Εξ' άλλου αλλιώς γουστάρει ο ένας θεός το αίμα, αλλιώς ο άλλος. Για να χορτάσει αίμα και ο θεός τους αλλά και για να γεμίζουν τα ταμεία τους φτιάχνουν τους οποίους όπως είναι φυσικό εκμεταλλεύονται οι θρησκεύομενοι επιχειρηματίες για να τρώνε τον άμπακο χωρίς τύψεις οι πιστοί.
Οι μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι θέλουν να καταναλώνουν τρόφιμα, ασφαλή ως προς τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, τα οποία δεν πρέπει να περιλαμβάνουν υλικά απαγορευμένα από τη θρησκεία τους. Επιπλέον, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και στην επεξεργασία τους.
Το Halal και το Kosher αποτελούν θρησκευτικές πιστοποιήσεις τροφίμων που προορίζονται για τους μουσουλμανικούς και εβραϊκούς πληθυσμούς.
Ήδη πολλοί επενδυτές και επιχειρηματίες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, οργανώνονται ώστε να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το νέο νομοθετικό πλαίσιο και να...ανοιχτούν σε νέες αγορές του εξωτερικού. Μεγάλες ποσότητες όμως μπορούν να διατεθούν και εντός Ελλάδας στους μουσουλμάνους και στους Εβραίους που ζουν στη χώρας μας, ή την επισκέπτονται.
Υπολογίζεται ότι γύρω στις 400.000 Ισραηλινοί τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να βρίσκουν πιστοποιημένα προϊόντα ή εστιατόρια. Το παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων Halal αγγίζει σήμερα τα 600 δισ. δολάρια και αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται έως το 2020 με μέσο όρο 3,7%, ετησίως. Αντίστοιχα το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων Kosher ανέρχεται στα εννέα δισ. δολάρια, ενώ περίπου 3.000 νέα προϊόντα εισάγονται στην αγορά Kosher κάθε χρόνο.
Η πιστοποίηση Kosher χαρακτηρίζει περί τα 400.000 προϊόντα, τα οποία παράγονται από 2.400 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, κατάλληλα για την εβραϊκή διατροφή με κανόνες οι οποίοι έχουν τις ρίζες τους στη Βίβλο και στην εβραϊκή παράδοση.
Ολοένα και περισσότερες χώρες εναρμονίζουν τη νομοθεσία τους με τις ανάγκες των συγκεκριμένων πληθυσμών. Στη χώρα μας, για την παραγωγή μιας σειράς προϊόντων, από κομπόστες μέχρι καλλυντικά, ήδη ακολουθούνται οι θρησκευτικοί κανόνες και χρησιμοποιούνται υλικά που υπακούουν στις επιταγές πιστοποίησης των Halal και Kosher.
Με τη νέα απόφαση (ΕΚ1447/27/4/2017) το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έρχεται να βάλει το πλαίσιο και για τη σφαγή ζώων στο πλαίσιο των λατρευτικών τύπων. Οι νέοι κανόνες βασίζονται στην υπάρχουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Βάσει του κανονισμού ΕΚ 1099/2009 κάθε χώρα μπορεί να εντάξει στη νομοθεσία της τον τρόπο σφαγής των ζώων στα πλαίσια των λατρευτικών τύπων.
Οι διαδικασίες σφαγής στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων θα εκτελούνται μόνο από πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέτουν στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές των Περιφερειών αίτηση για την έκδοση προσωρινού πιστοποιητικού ικανότητας.
«Υπάρχει μια ζήτηση στην αγορά που όσο βελτιώνουμε την εικόνα μας προς τα έξω ότι είμαστε πιστοποιημένοι με τη θρησκευτική πιστοποίηση, τόσο θα βελτιώσουμε και τη θέση μας στο τουριστικό προϊόν», επισημαίνει ο υπουργός.
Και καταλήγει: «Η απόκτηση θρησκευτικών πιστοποιητικών προσδίδει υπεραξία στα προϊόντα των επιχειρήσεων, τους δίνει τη δυνατότητα επέκτασης των εξαγωγών σε χώρες με κύρια θρησκεία τη θρησκεία στην οποία αναφέρεται το πιστοποιητικό, καθώς και σε χώρες όπου υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί της θρησκείας που αναφέρεται το πιστοποιητικό».

http://www.stontoixo.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

 http://kseskartarisma.blogspot.gr/search/label/%CE%A7%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9B

 http://kseskartarisma.blogspot.gr/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%A3%CE%95%CE%A1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.