Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Αίγυπτος: Νεκρόπολη με τουλάχιστον 17 άθικτες μούμιες ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι ΦΩΤΟΣ

Αίγυπτος: Νεκρόπολη με τουλάχιστον 17 άθικτες μούμιες ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι (pics)
Πηγή: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany 
 Μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε στην Αίγυπτο, όπου βρέθηκε ένα τάφος με τουλάχιστον 17 άθικτες μούμιες,
με τον υπουργό αρχαιοτήτων να κάνει λόγο για ένα πολύ σημαντικό εύρημα που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τουρισμού.
 Οι αρχαίοι τάφοι βρέθηκαν θαμμένοι οκτώ μέτρα κάτω από το έδαφος στη Μίνια, επαρχία που απέχει περίπου 250 χιλιόμετρα από το Κάιρο και μέσα σε αυτούς υπήρχαν πήλινες σαρκοφάγοι καθώς και πάπυροι με αιγυπτιακή γραφή
Ο τάφος αυτός ανακαλύφθηκε αρχικά πέρυσι από μια ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου του Κάιρο, με τη βοήθεια ραντάρ, όπως αναφέρει το Reuters.
640x640 copyREUTERS/Mohamed Abd El Ghany
640x640 1 copyREUTERS/Mohamed Abd El Ghany
Μέχρι στιγμής οι μούμιες δεν έχουν ταυτοποιηθεί χρονικά, ωστόσο πιστεύεται ότι χρονολογούνται στην Ελληνο-Ρωμαϊκή περίοδο, όταν είχε ταξιδέψει στην χώρα ο Μέγας Αλέξανδρος, το 332 π.Χ, όπως αναφέρει ένας μαθητής αρχαιολογίας, ο Μοχάμεντ Χάμζα που συμμετείχε στις έρευνες.
640x640 3 copyREUTERS/Mohamed Abd El Ghan
640x640 4 copyREUTERS/Mohamed Abd El Ghan
Η Αίγυπτος ελπίζει οι πρόσφατες ανακαλύψεις να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών που κάποτε έκαναν ουρά έξω από τους τάφους των φαραώ και τις πυραμίδες. Ωστόσο, από την εξέγερση του 2011 και μετά έχει παρατηρηθεί τεράστια μείωση του τουρισμού.
640x640 5REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
«Το 2017 υπήρξε μια ιστορική χρονιά για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις. Σαν να είναι ένα μήνυμα από τους προγόνους μας, που θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα να ανακάμψει τουριστικά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αρχαιολογίας Καλέντ αλ Ανάνι σε συνέντευξη Τύπου του την Κυριακή.
640x640 6REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
640x640 7REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
Ο Σαλάλ αλ Κόλι, καθηγητής αρχαιολογίας που ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε πως περίπου 32 μούμιες θεωρείται πως βρίσκονται μέσα στο τάφο αυτό, αναμεσά τους τα σώματα γυναικών αλλά και παιδιών.
640x640 8REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
640x640 9 copyREUTERS/Mohamed Abd El Ghany
Τους τελευταίους μήνες, οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει έναν πλούσιο τάφο που είχε δημιουργηθεί πριν από 3.000 χρόνια, λείψανα, 12 νεκροταφεία και έναν γιγαντιαίο κολοσσό που πιστεύεται πως απεικονίζει τον βασιλιά Ψαμμήτιχο Α΄ της Αιγύπτου.

 cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.