Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Στη φυλακή Βολιώτης ΝΤΑΗΣ! Απόφαση σταθμός για κακοποίηση γυναίκας – Η εξέταση που αποκάλυψε τα πάντα! ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!

GOMENA_533_355
Εριξε στην εν διαστάσει σύζυγό του μπουνιά και της βούλωσε το μάτι. Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που την είχε χτυπήσει. Η γυναίκα είχε κάταγμα και ρωγμές στο πρόσωπο από προηγούμενες
επιθέσεις που είχε δεχτεί. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο 28χρονος δράστης απομακρύνθηκε από την αίθουσα από τέσσερις συνολικά αστυνομικούς καθώς όταν αντιλήφθηκε ότι θα πάει φυλακή, ωρυόταν. Στους διαδρόμους των δικαστηρίων χτυπιόταν και έλεγε ότι είναι άδικο που θα πάει φυλακή!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 28χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και για ενδοοικογενειακή απειλή. Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι μετατρέψιμη, ούτε έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ και η έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ο καταδικασθείς οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας μέχρι να εκδοθεί το φυλακιστήριό του.

Εξεταζόμενος στο δικαστήριο βρέθηκε ότι ο ισχυρισμός του στο Αυτόφωρο ότι δεν χτύπησε την εν διαστάσει σύζυγό του ήταν ψεύτικος. «Την έχω δείρει δύο φορές και το είπα. Αυτή τη φορά δεν τη χτύπησα εγώ. Δεν ξέρω πως έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο. Εγώ πήγα για να δω το παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά, όμως δεν έπεισε το Τριμελές. Ο 28χρονος είχε απασχολήσει τις δικαστικές αρχές επανειλημμένα με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Πριν από δύο χρόνια είχε βάλει και φωτιά στην πόρτα του σπιτιού της εν διαστάσει συζύγου του!

Η εν διαστάσει σύζυγός του, Βολιώτισσα ηλικίας 39ετών, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι προχθές ο 28χρονος την επισκέφτηκε στο σπίτι της στις 8.30 το πρωί και ότι τη χτύπησε. Είπε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό. Την απείλησε κιόλας προκαλώντας της τρόμο για τη ζωή της. Δύο χρόνια πριν όπως είχε βάλει φωτιά στην πόρτα του σπιτιού της. Έχει κάταγμα στο πρόσωπο, ρωγμές.
Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ο 28χρονος εξερράγη. Άρχισε να εκδηλώνει έντονα την αντίδρασή του στην απόφαση του δικαστηρίου θεωρώντας την άδικη. Οι τέσσερις αστυνομικοί που τον συνόδευαν έσπευσαν να τον απομακρύνουν από την αίθουσα. Εξερχόμενος ο καταδικασθείς ωρυόταν. Χτυπιόταν και έλεγε ότι χθες το βράδυ δούλευε. Ο 28χρονος άσκησε έφεση πλην, όμως, η δύναμή της δεν είναι αναστέλλουσα. Κρατείται και πρόκειται για οδηγηθεί στις φυλακές.
Να επισημανθεί ότι η ενδοοικογενειακή βία καταγράφει αύξηση ύψους τουλάχιστον 15% στα χρόνια της κρίσης. Στο Συμβούλιο Προστασίας Κακοποιημένων Παραμελημένων Ατόμων (Κα.Πα) φτάνουν κάθε χρόνο τουλάχιστον 35-50 περιστατικά για συμβουλευτική και νομική υποστήριξη. Πρόκειται μόνο για εκείνα τα περιστατικά τα οποία φτάνουν σε γνώση του Κα.Πα αυτεπάγγελτα με παρέμβαση εισαγγελέα. Το αστυνομικό δελτίο καταγράφει ανά τακτά διαστήματα συλλήψεις. Η πραγματική ωστόσο έκταση του φαινομένου δεν είναι γνωστή ποια είναι… Πολλά από τα θύματα δεν καταγγέλλουν τη βία. Άλλα πάλι, παίρνουν πίσω τις καταγγελίες όταν τελικά φτάνουν στα δικαστήρια.

Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.