Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Ενισχύονται οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά «κλειδιά» - Εκτακτα μέτρα από το ΓΕΕΘΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΠΣ ΣΕ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟΓΓΥΛΗ ΦΩΤΟΣ


Με έκτακτη επιθεώρηση και εν/ισχυση των φρουρών  στο Καστελόριζο, στη Ρω και στην Στρόγγύλη  απαντά το ΓΕΕΘΑ στις παράνομες τουρκικές NAVTEX οι οποίες περικυκλώνουν το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα με συνεχείς ασκήσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το ΓΕΕΘΑ έχει αποφασίσει   να προχωρήσει σε ενίσχυση όλων των φρουρών των κρίσιμων νησιών του ανατολικού Αιγαίου δηλαδή εκτός από τη Μεγίστη και τη Ρω και στο Φαρμοκονησι, το Αγαθονήσι και την Παναγιά τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικό έτσι ώστε να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.
Το  ΓΕΣ έστειλε στη Μεγίστη και τα άλλα δύο παρακείμενα νησιά εσπευσμένα τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανούρη,  ο οποίος επιθεώρησε  την Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) ΜΕΓΙΣΤΗΣ, καθώς τη ΡΩ και τη ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ.
Ο Αντιστράτηγος επιθεώρησε όλο το πλέγμα της αμυντικής διάταξης τα ΑΣΔΕΝ στα συγκεκριμένη νησιά και συνομίλησε με προσωπικό από τις εκεί φρουρές.
Στο μεταξύ η Τουρκία συνεχίζει την πίεσή της προς την Ελλάδα στοχεύοντας στη δημιουργία «θερμού επεισοδίου». Έτσι μετά την εκτέλεση της παράνομης NAVTEX  466/17 αποκλείει και πάλι για δεύτερη φορά το Καστελόριζο για διεξαγωγή ανθυποβρυχιακής άσκησης για 4 ολόκληρες ώρες την νύκτα 6/7 Μαΐου 2017.


 

Να σημειωθεί ότι το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας Barbaros, όχι μόνο παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα της Κύπρου αλλά φρόντισαν να προκαλέσουν με θράσος.
 
Οι λιμενικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με το πλοίο και του ζήτησαν να αποχωρήσει αμέσως. Ωστόσο, το πλήρωμα του Barbaros, αντί άλλης απάντησης, μετέδωσε μέσω κινητού τηλεφώνου οθωμανικό εμβατήριο.
 
Το βίντεο από τις προκλήσεις του πληρώματος δημοσίευσε το πρακτορείο Anadolu.
 pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.