Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ο ΔΕΞΙΟΣ ΦΙΓΙΟΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ TON CIAΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΚΡΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ! Βρυξέλλες και Βερολίνο «ψηφίζουν» Μακρόν... ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;



Άνετος και χαμογελαστός αναγνώρισε την ήττα του και παρακάλεσε τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν τον Μακρόν! Ποιος; Μα ο Φιγιόν φυσικά.

Στην έμμεση αποδοχή της ήττας τους προέβη ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Φρανσουά Φιγιόν, υποστηρίζοντας ότι στον δρόμο του “βρέθηκαν πολλά και δύσκολα εμπόδια” τα οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Ο κ. Φιγιόν κάλεσε ουσιαστικά τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν τον Εμανουέρλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, λέγοντας ότι η ιστορία του Εθνικού Μετώπου είναι συνώνυμη της βίας και δεν υπάρχει άλλη λύση από το να καταψηφίσουν οι Γάλλοι ψηφοφόροι τη Μαρίν Λεπέν......

Τι γράφαμε αλήθεια όταν  κανείς δεν είχε την τόλμη να ασχοληθεί;


Πανστρατιά υπέρ του Μακρόν! Μέτωπο κατά της Λεπέν

five_0
 Ο διάδοχος του Ολάντ όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με τους αναλυτές θα είναι ο 39χρονος Μανουέλ Μακρόν. Όχι μόνο γιατί κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρω των προεδρικών εκλογών αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Μαρι Λε Πεν σύμφωνα με τα exitpollsκαι τους γάλλους αναλυτές, αλλά και γιατί οι υπόλοιποι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων όπως ήδη έχουν αρχίσει και γνωστοποιούν θα τον συνδράμουν στον δεύτερο γύρο.
Την αρχή έκανε ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος Αμόν ο οποίος ήταν και ο πρώτος που παραδέχτηκε την ήττα του αφού συγκέντρωσε μόλις 6,5% και κάλεσε τους ψηφοφόρους του στο δεύτερο γύρο να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μακρόν.
Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός Ζαν ΠιέρΡαφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συνταχθούν υποστηρίζοντας τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Στο ίδιο μήκος και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Και ο σοσιαλιστής Μπερνάρ Καζνέβ καλεί τους Γάλλους να στηρίξουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μπαρουέν δήλωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει Μακρόν ενώ το συντηρητικό κόμμα  θα συνεδριάσει για να λάβει και επίσημα τις αποφάσεις του.
Παράλληλα στο διάγγελμα του μετά τις εκλογές και ο Φιγιόν που έλαβε την Τρίτη θέση τάχθηκε υπέρ του Μακρόν προκειμένου να μην υπάρξει δρόμος στην ακροδεξιά της Λεπέν

ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΕΠΕΝ

Σεισμός στη Γαλλία: Φιγιόν, Δεξιοί, κομμουνιστικό κόμμα και σοσιαλιστές καλούν τους Γάλλους να ψηφίσουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο

 

Μεγάλες ανακατατάξεις στα παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας φέρνει η πρόκριση του Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο μεγάλος ηττημένος Φρανσουά Φιγιόν, η Δεξιά και το Σοσιαλιστικό κόμμα καλούν τους Γάλλους να ψηφίσουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο και να κλείσουν τον δρόμο στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.
Υποκλίνεται στον Μακρόν το Σοσιαλιστικό κόμμα -Του τηλεφώνησε ο Ολάντ
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Εμμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί. Πηγές από το περιβάλλον του Ολάντ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος «θα εκφραστεί πολύ καθαρά και γρήγορα» για την επιλογή του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Αλλά όχι την Κυριακή», εξηγεί το προεδρικό μέγαρο.
Την στήριξη του σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας στον Εμανουέλ Μακρόν στο β' γύρο, εξέφρασε ανοικτά ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν που καταποντίστηκε στον α' γύρο των εκλογών.
Σε δηλώσεις του ο ηγέτης των σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν τόνισε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε». Διεμήνυσε δε πως στο β’ γύρο θα στηρίξει Μακρόν.
Οπως είπε «από αύριο έχουμε αναμέτρηση μεταξύ ενός «πολιτικού αντιπάλου» - εννοώντας τον Μακρόν – και «μιας «εχθρού της Γαλλίας» εννοώντας την Μαρίν Λεπέν.
Αλλά και το νούμερο δύο της ομάδας του Μπενουά Αμόν στην προεκλογική περίοδο, Aurélie Filippetti, κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν.
«Φυσικά είμαι απογοητευμένη, γιατί ο Μπενουά Αμόν έκανε μια αξιοπρεπή εκστρατεία και παρά την ήττα του έδειξε μεγάλο ανθρωπισμό. Εφερε νέες ιδέες τις οποίες χρειαζόμαστε. Η Αριστερά δεν βρίσκεται στον δεύτερο γύρο, ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν εκπροσωπεί την Αριστερά, ποτέ δεν το δήλωσε άλλωστε. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να στηρίξουμε την υποψηφιότητά του για να σταματήσουμε την απειλή της Μαρίν Λεπέν».
Ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος στήριξε τον Μακρόν από τον πρώτο γύρο καλεί να ψηφιστεί στον δεύτερο γύρο.

Και ο νυν σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας καλεί να στηριχθεί ο Μακρόν
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ζήτησε μια «καθαρή θέση όλων των δημοκρατών» απέναντι στο «σκοτεινό σχέδιο» του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου», «15 χρόνια μετά το σοκ του Απριλίου 2002», όπως είπε, υπαινισσόμενος την νίκη του πατέρα της Λεπέν.
«Απόψε, η παορυσία μιας υποψήφιας της άκρας δεξιάς στον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής, 15 χρόνια μετά το σοκ του Απριλίου 2002, απαιτεί μια καθαρή και σαφή θέση όλων των δημοκρατών. Για τον λόγο αυτό, τους καλώ κατηγορηματικά να ψηφίσουν τον Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο για να πολεμήσουμε το Εθνικό Μέτωπο και να κάνουμε το σκοτεινό σχέδιό του πισωγυρίσματος της Γαλλίας και διχασμού των Γάλλων να αποτύχει», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός από το Hôtel de Matignon.
Υπέρ Μακρόν ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος
Με ένα Tweet, ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Jean Christophe Cambadelis κάλεσε το κόμμα «να ενωθεί για να κάνει μέτωπο εναντίον του Εθνικού Μετώπου». «Χαιρετίζω την θαρραλέα προεκλογική εκστρατεία του Μπενουά Αμόν. Ο δεύτερος γύρος δεν κερδήθηκε. Το Σοσιαλιστικό κόμμα πρέπει να ενωθεί για να κάνει μέτωπο εναντίον του Εθνικού Μετώπου», έγραψε.

Υπέρ Μακρόν η Δεξιά
Ο μεγάλος χαμένος της προεδρικής εκλογής Φρανσουά Φιγιόν κάλεσε τους Γάλλους να κλείσουν τον δρόμο της Μαρίν Λεπέν στην προεδρία και να ψηφίσουν τον Εμμανουέλ Μακρόν.
«Είναι η προσωπική μου ήττα, αναλαμβάνω όλη την ευθύνη», δήλωσε ο ητττημένος Φιγιόν, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.
«Παρά τις προσπάθειές μου, δεν μπόρεσα να σας πείσω», δήλωσε ο Φιγιόν.
«Τα εμπόδια στον δρόμο μου ήταν πολλά. Αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτή η ήττα είναι δική μου, εγώ μόνος μου θα την αναλάβω. Απευθύνω ένα μήνυμα φιλίας σε όσους με στήριξαν» είπε ο Φιγιόν.
Ο γερουσιαστής François Baroin κάλεσε τους δεξιούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν Εμμανουέλ Μακρόν.
«Πρέπει να είμαστε αξιοπρεπείς και να σεβαστούμε την ψήφο των Γάλλων. Εζησα το 2002 την κατάρρευση της Αριστεράς, δεν πίστευα ότι θα ζούσα στην Δεξιά το ίδιο πράγμα, ότι η γκολική οικογένεια που ίδρυσε την 5η Δημοκρατία θα έσβηνε από τον δεύτερο γύρο. Είναι ένας σεισμός για εμάς, με βαριές συνέπειες.
Το σχέδιο της κυρίας Λεπέν σημαίνει χάος για τη χώρα. Προσωπικά θα ψηφίσω τον Μακρόν».
Αλλα κορυφαία στελέχη της Δεξιάς, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Jean-Pierre Raffarin και ο νυν περιφερειάρχης της Νίκαιας Christian Estrosi κάλεσαν να ψηφιστεί ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο.
«Είναι μεγάλη η απογοήτευση για πολλούς Γάλλους. Η παρουσία της κ. Λεπέν στον δεύτερο γύρο είναι ένα πολύ άσχημο νέο και γι'αυτό, χωρίς δισταγμό, καλώ όλους όσοι είναι στην ίδια γραμμή να στοιχηθούν πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν. Πρέπει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές να έχουμε μια πλειοψηφία που θα ισορροπεί τις ακρότητες του Μακρόν. Οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι είναι δεμένοι με τις αξίες της Γαλλίας, πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν.
Ο Δεξιός Αλέν Ζιπέ καλεί να ψηφιστεί ο Εμμανουέλ Μακρόν
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ, ο οποίος έχασε από τον Φρανσουά Φιγιόν στις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών, έκανε δήλωσε από το δημαρχείο του Μπορντώ (είναι δήμαρχος):
«Η χώρα μας χρειάζεται θαρραλέες μεταρρυθμίσεις για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κράτος, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να επαναφέρουμε την παιδεία και την κατάρτιση στην καρδιά της πολιτικής. Περιμένω από τον Εμμανουέλ Μακρόν να επαναφέρει την αξιοπιστία της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή και να δώσει στη νεολαία της Γαλλίας την ελπίδα ενός καινούριου κόσμου».
Επίθεση στελεχών της Δεξιάς στον Φιγιόν
Το στέλεχος της Δεξιάς και βουλευτής Jean-François Copé, δήλωσε στο κανάλι France 2 ότι «πολλοί άνθρωποι του αγροτικού κόσμου, του επιστημονικού και του πολιτισμού δεν είδαν τον εαυτό τους στο μήνυμα του Φρανσουά Φιγιόν.
«Ηταν μια μάχη που υποτίθεται ότι δεν μπορούσε να χαθεί για την Δεξιά αλλά χάθηκε. Πρέπει να πάρουμε όλα τα διδάγματα από αυτό. Πρέπει να σκεφτούμε μια πλήρη αναδόμηση για το μέλλον. Ο Φρανσουά Φιγιόν είχε το fair-play να πει στις δηλώσεις του ότι είχε την κύρια ευθύνη αυτής της αποτυχίας για μια σειρά λόγων, οι οποίοι συνδέονται με τα σκάνδαλα, αλλά και με το γεγονός ότι μίλησε σε πολύ λίγους Γάλλους. Παρότι πονάει η ψυχή μου, θα ψηφίσω για τον Εμμανουέλ Μακρόν».
Ο βουλευτής της Δεξιάς Eric Woerth, υπεύθυνος της εκστρατείας Φιγιόν : «Δεν έχασε η Δεξιά και το κέντρο, ο Φιγιόν έχασε»

«Το είπε ο ίδιος ο Φιγιόν, με κουράγιο και καθαρότητα, είναι τα σκάνδαλα που καταρράκωσαν αυτή την εκστρατεία. Αυτές τις εκλογές έπρεπε να τις κερδίσουμε, προφανώς. Είναι καταστροφή για την πολιτική οικογένεια που εκπροσωπώ, αλλά οι ιδέες μας είναι ζωντανές», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Φιγιόν δεν έχει πλέον καμία θέση στην οικογένεια των Ρεπουμπλικανών.
Υπέρ Μακρόν και το κομμουνιστικό κόμμα Γαλλίας
Ο Pierre Laurent, ο γραμματέας του Κομμουνιστικού κόμματος Γαλλίας κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν εναντίον της Μαρίν Λεπέν:
«Καλώ να καταψηφιστεί η Μαρίν Λεπέν. Δύο σημειώσεις: η εκπληκτική άνοδος του Ζαν Λυκ Μελανσόν, η οποία είναι μεγαλύτερη από το 2012, σημαίνει ότι υπάρχει μια αριστερά που αναγεννάται σε αυτές τις εκλογές. Υπάρχει ένας δεύτερος γύρος στον οποίο δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι. Θα νικήσουμε την Μαρίν Λεπέν, σας καλώ να την νικήσουμε, μόνο ένα ψηφοδέλτιο υπάρχει για να το κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε το πρόγραμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, τον οποίο επίσης θα κληθούμε να πολεμήσουμε».
Ποιόν θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι που έχασαν
Για τον Μακρόν: Ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Μπενουά Αμόν
Δεν δίνουν γραμμή: Philippe Poutou, François Asselineau
Θα ψηφίσει λευκό : Nathalie Arthaud (Ακρα Αριστερά)
Δεν ξέρουν ακόμη : Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, ο οποίος θέλει πρώτα να συμβουλευθεί τα μέλη του κινήματός του και ο Nicolas Dupont-Aignan, ο οποίος θέλει να συμβουλευθεί τα όργανα του κόμματός του
Αγνωστη τοποθέτηση : Jacques Cheminade, Jean Lassalle.
En savoir plus sur http://www.lemonde.fr/election-presidentielle-2017/live/2017/04/23/presi...

 iefimerida.gr


Όλη η Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη στηρίζει Μακρόν 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία προκάλεσε μερική ανακούφιση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τους ευρωπαίους πολιτικούς, τον έναν μετά τον άλλο, να σπεύδουν στο πλευρό του ευρωπαϊστή Εμανουέλ Μακρόν.
Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών,  ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  τον συνεχάρη για την είσοδό του στον δεύτερο γύρο  και του ευχήθηκε επιτυχία για την 7η Μαΐου, τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών κατά της Μαρίν Λεπέν, της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και προσωπικός φίλος του ανεξάρτητου κεντρώου υποψηφίου, Ζίγγκαρ Γκάμπριελ δυσκολευόταν να κρύψει τη χαρά του: «είμαι σίγουρος ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νέος πρόεδρος -και μάλιστα εξαίρετος. Χαίρομαι γιατί ήταν ο μοναδικός πραγματικά ευρωπαϊστής υποψήφιος. Είναι μια τεράστια ευκαιρία η εκλογική αναμέτρηση. Ο Μακρόν θα υποστηρίξει μια στενότερη συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. ΟΙ Γάλλοι θα στείλουν στο δεύτερο γύρο ένα καθαρό μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας και μιας ενιαίας Ευρώπης.»
«Όλοι οι δημοκράτες στη Γαλλία θα πρέπει να ενωθούν ώστε ο Μακρόν και οχι κάποιος εθνικιστής- να εκλεγεί πρόεδρος στη Γαλλία», είπε ο υποψήφιος καγκελάριος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς.
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας έπλεξε το εγκώμιο των οπαδών του Μακρόν, που ανέμιζαν σημαίες της Γαλλίας και της ΕΕ και ανέφερε στην ανάρτησή της στο Twitter: «Το αποτέλεσμα είναι η ελπίδα και το μέλλον της γενιάς μας».
Συγχαρητήρια  έδωσε και ο Γκι Φέρχοφσταντ  από την πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ενώ ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ μέσω του προσωπικού του λογαριασμούτ στο twiiter δήλωσε «περιχαρής» που επικράτησε ένας «πολιτικός, ο οποίος υποστηρίζει τις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές ιδέες».
Ο πρωθυπουργός της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν εξέφρασε στο λογαριασμό του στο Twitter συγκρατημένη αισιοδοξία για τη νίκη του πρώην τραπεζίτη έναντι της Λεπέν:
«Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν. Να περιμένουμε τις τελικές εκλογές, αλλά η Ευρώπη χρειάζεται μια ανοικτόμυαλη και προσανατολισμένη προς τις μεταρρυθμίσεις Γαλλία. Καλή τύχη!»
Ενώ ο Νορβηγός πρωθυπουργός Μπόργκε Μπρέντε, η χώρα του οποίου δεν είναι μέλος της ΕΕ, χαιρέτισε το αποτέλεσμα με ανάρτησή του στο Twitter: «Χρειαζόμαστε περισσότερη, όχι λιγότερη συνεργασία στην Ευρώπη. Είναι θετικό που ο Εμανουέλ Μακρόν προβάλλει ως νικητής του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών.»
Ανακούφιση στις αγορές
Αλλά και οι αγορές ανάσαναν προσεκτικά, με την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου να εκτινάσσεται σε υψηλό πεντέμιση μηνών στο 1,0939.
«Δεν είχαμε το τρομακτικό αποτέλεσμα που θα απειλούσε τη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης. Δεν θα έχουμε μαζί στο δεύτερο γύρο ακροαριστερούς και ακροδεξιούς υποψήφιους. Αυτό είναι καλό. Η Λεπέν δεν τα πήγε καλύτερα απ’ ό,τι προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις. Αυτό μειώνει τους κινδύνους, να πάνε στραβά τα πράγματα στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι ο Μακρόν θα είναι ο νέος πρόεδρος. Κι αυτό -εν συγκρίσει με τους άλλους υποψηφίους- είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Γαλλία», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής Commerzbank, Γιεργκ Κρέμερ.
Ο Ντιν Τέρνερ της UBS είπε ότι οι επενδυτές είναι ανακουφισμένοι που ένας υποψήφιος του κυρίαρχου ρεύματος κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο. «Όπως έχουν τώρα τα πράγματα ο Μακρόν είναι έτοιμος να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, άρα είναι πιθανό να δούμε μια ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές», προέβλεψε. Πρόσθεσε πάντως ότι οι αγορές «θα παραμείνουν σε επαγρύπνηση» για την πιθανότητα μιας νίκης της Λεπέν στο β΄ γύρο.
Ο Τζέρεμι Κουκ της World First είπε ότι το ευρώ κινείται σε πολύ θετικό έδαφος.
«Αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι αν δεν ήθελε να βρει κάποιον απέναντί της η Λεπέν ήταν ο Μακρόν. Δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να τη φέρνει σε απόσταση μικρότερη του 15% απ’ τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο», τόνισε.

 iefimerida.gr

Βρυξέλλες και Βερολίνο «ψηφίζουν» Μακρόν... 

 

Βρυξέλλες και Βερολίνο έκαναν την επιλογή τους για το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.

Ειδικότερα, ο...
πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν και του ευχήθηκε επιτυχία για την 7η Μαΐου, τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών κατά της Μαρίν Λε Πεν, της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Ο Γιουνκέρ συνεχάρη τον Μακρόν για το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο και του ευχήθηκε επιτυχία για τον επόμενο γύρο», έγραψε στο Twitter ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Εμανουέλ Μακρόν...
 http://nonews-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.