Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Σαν σήμερα το διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου για την είσοδο στα άθλια μνημόνια ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΥΜΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!



Σαν σήμερα στο μακρινό πλέον 2010, μια ηλιόλουστη Παρασκευή του Απρίλη, από την πιο ακριτική γωνιά της Ελλάδας, το Καστελόριζο, ο Γιώργος Παπανδρέου έφερνε το ΔΝΤ στην χώρα μας ανοίγοντας τους «ασκούς του Αιόλου» για την ελληνική οικονομία που ακόμη προσπαθεί να ανακάμψει.
Την Παρασκευή 23 Απριλίου του 2010, σε ένα δραματικό διάγγελμα από το ακριτικό Καστελόριζο, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε το πιστόλι που όπλο που είχε βάλει το ΔΝΤ στο τραπέζι των συζητήσεων και πάτησε τη σκανδάλη. Σαν σήμερα, πριν από επτά χρόνια, ξεκίνησε ο «γολγοθάς των μνημονίων».

Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ξεσηκώνοντας τους Έλληνες που οργάνωσαν μαζικές, ειρηνικές ή και όχι διαδηλώσεις, ενώ κανείς δεν ξεχνά την ανείπωτη τραγωδία της Marfin.

Οι Έλληνες, δεν γνώριζαν ακόμα τι σήμαινε αυτή η ανακοίνωση της 23ης Απριλίου, βγήκαν όμως εκατοντάδες φορές στους δρόμους, ακολούθησαν διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, πρωθυπουργοί ήλθαν και παρήλθαν, η χώρα υποχρεώθηκε να υπογράψει μεσοπρόθεσμα προγράμματα, οι κυβερνήσεις έφεραν στη Βουλή και ψήφισαν πολλά πολυνομοσχέδια «σκούπα» με αναρίθμητα αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.