Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Είπε ο Χριστός να κάτσουμε να μας σφάξουν ή να αντισταθούμε αν έρθει κάποιος να μας σκοτώσει ;

Είπε ο Χριστός να κάτσουμε να μας σφάξουν ή να αντισταθούμε αν έρθει κάποιος να μας σκοτώσει ;

Ρωτούν πολλοί :

«Επιτρέπεται να ασκήσω βία στις δύσκολες στιγμές και ώρες που
έρχονται (στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο όλο) ;»

Το πρόβλημά μας όμως, δεν είναι το αν ασκήσουμε βία. Αυτή είναι απάτη του Γιαχβέ όπως την παρουσιάζει μέσα από τα κατηχητικά και τις κατηχήσεις των ‘’μεγάλων’’ ιεραρχών. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας!! Ούτε η άσκηση βίας, ούτε το σεξ, ούτε το κυνήγι του χρήματος είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Άλλο είναι το πρόβλημα των ανθρώπων! Αλλιώς πρέπει να τεθεί το πρόβλημα.
Το πρόβλημα πρέπει να τεθεί στα θεμέλια και ήδη καταλάβετε που το πάω.
Το πρόβλημα είναι: δένεσαι με αυτόν τον κόσμο και κάνεις ό,τι προέρχεται από το δέσιμο αυτό ή δεν δένεσαι μ’ αυτόν τον κόσμο και κάνεις ό,τι σε φωτίσει;
Εννοείται ότι το να μην δεν δένεσαι μ’ αυτόν τον κόσμο, δεν σημαίνει ότι αν έρθει κάποιος να σε καθαρίσει θα τον αφήσεις να σε καθαρίσει!
Να σας πω κάτι απλό. Σταματήστε να τρώτε. Μην τρώτε τίποτα. Με τι ισοδυναμεί αυτό; Μπορείς να πεις παραιτούμαι και δεν παίζω το παιχνίδι της δοκιμασίας, κοινώς αυτοκτονώ. Με πόσους τρόπους το κάνεις αυτό; Παίρνεις 100 χάπια και αυτοκτονείς, κόβεις τις φλέβες σου και αυτοκτονείς, πηδάς από μια πολυκατοικία και αυτοκτονείς, δεν τρως καθόλου και αυτοκτονείς ή ένας τζιχαντιστής που έρχεται να σε καθαρίσει τον αφήνεις να σε καθαρίσει και αυτοκτονείς.. Ο Χριστός λέει το πολύ- πολύ να σας σκοτώσουν.. δεν είπε αφήστε τους να σας σκοτώσουν! Ξεκάθαρο;
Ο Χριστός λέει να να μην δένεσαι με τον κόσμο αυτό! Μην ενεργείς επειδή θέλεις να σου πάει καλά αυτός ο κόσμος. Να ενεργείς θέλοντας να είσαι περαστικός από αυτόν τον κόσμο. Travel light που λέμε. Επομένως οι αμαρτίες όπως εμφανίζονται και παρουσιάζονται απ’ την εκκλησία δεν είναι αυτές καθ’ αυτές όπως μας τις λένε. Αυτά που παρουσιάζουνε είναι αποτελέσματα, είναι πράξεις που έρχονται σαν απόρροια της αμαρτίας που είναι μόνο μια! Το δέσιμο με αυτόν τον κόσμο αυτό είναι η λεγόμενη "αμαρτία", το σφάλμα. Ξεκάθαρο.

Ξαναλέω ο Χριστός είπε ‘’το πολύ- πολύ να σας σκοτώσουν’’, δεν είπε ο Χριστός όπως έλεγε η
εκκλησία επί της επανάστασης του 1821 αφήστε να σας σκοτώσουν (σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω) γιατί δήθεν το είπε ο Χριστός. ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ο Χριστός.
Κατά Λουκάν κεφάλαιο 22 στίχοι 35 και 36
35 Καὶ εἶπεν αὐτοῖς· ὅτε ἀπέστειλα ὑμᾶς ἄτερ βαλλαντίου καὶ πήρας καὶ ὑποδημάτων, μή τινος ὑστερήθητε; οἱ δὲ εἶπον· οὐθενός.
36 Εἶπεν οὖν αὐτοῖς· ἀλλὰ νῦν ὁ ἔχων βαλλάντιον ἀράτω, ὁμοίως καὶ πήραν, καὶ ὁ μὴ ἔχων πωλήσει τὸ ἱμάτιον αὐτοῦ καὶ ἀγοράσει μάχαιραν.
35 Και είπε σ’ αυτούς: «Όταν σας απέστειλα χωρίς πορτοφόλι και σακίδιο και υποδήματα, μήπως κάτι στερηθήκατε;» Εκείνοι είπαν: «Κανένα».
36 Τους είπε τότε: «Αλλά τώρα όποιος έχει πορτοφόλι ας το πάρει, όμοια και σακίδιο, και όποιος δεν έχει ας πουλήσει το πανωφόρι του και ας αγοράσει σπαθί.
Τους είπε δηλαδή, πως πρίν δεν χρειαζόταν, αλλά τώρα που ήρθε η ώρα του κακού, πουλήστε ακόμα και τα ρούχα τους και πάρτε σπαθί. Δεν είπε καθίστε να σας σφάξουν (σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω), δεν είπε καθίστε να σας υποδουλώσουν. Απλά ακόμα κι αυτήν την αντίσταση που θα κάνεις μην την κάνεις για να γίνεις εσύ το αφεντικό όπως λέει μέσ’ την Παλιά διαθήκη ο Γιαχβέ ‘’πάτε να τους σφάξετε όλους, βιάστε τις γυναίκες τους, τα κοριτσάκι τους, σφάξτε όλους τους άντρες και πάρτε τις γυναίκες και βιάστε τες, πάρτε τον πλούτο τους, πάρτε τα ρούχα τους,πάρτε, πάρτε, πλουτίστε!!!!’’
Δε σου λέει ο Χριστός να πεθάνεις. Δεν σου λέει να αυτοκτονήσεις. Δηλαδή αν έρθει ο τζιχαντιστής να σε σφάξει κι εσύ καθίσεις να σε σφάξει και δεν τον καθαρίσεις εσύ θα είναι σαν ν’ αυτοκτονείς. Δηλαδή αν αντισταθείς στον τζιχαντιστή και τον καθαρίσεις εσύ τι σημαίνει; Ότι έγινες κακός; Έπρεπε να κάτσεις να σε σφάξει; Δεν λέει πουθενά ο Χριστός κάτσε να σε σφάξουν!!!!!
Το ‘’γύρισε κι από την άλλη να σε χτυπήσουν και στο άλλο μάγουλο’’ που είπε, αφορά το να μην μπλέκεσαι σε καυγάδες με έναν ο οποίος είναι σαλταρισμένος. Φύγε!!!! Φεύγε και σώσου!!!! Όταν βλέπεις ότι κάποιος ζητάει καυγά, δεν θα πας και εσύ για καυγά. Σου είπαν ένα πράγμα; Κάνε το κορόιδο και σήκω φύγε. Ο έξυπνος είναι εκείνος που προβλέπει τους καυγάδες και τους αποφεύγει. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να μπαίνει σε μπελάδες!! Σε καυγά όμως μπλέκεις αναγκαστικά σε κατάσταση επιβίωσης και εκεί καθαρίζεις εσύ τον άλλο ΠΡΩΤΟΣ. Εκεί δεν έχει ευγένειες. Εκεί πας να τον καθαρίσεις.

Και δεν το κάνεις επειδή δένεσαι με αυτόν τον κόσμο. Το κάνεις διότι αν δεν το κάνεις θα σε καθαρίσει εκείνος. Με ποιο δικαίωμα θες ν’ αυτοκτονήσεις και να τον αφήσεις να σε καθαρίσει;
Απλό είναι, ξεκαθαρίστε τα μέσα σας.
Περιείχε αποσπάσματα από την εκπομπή του Δημοσθένη Λιακόπουλου 3-2-17

EΛ Hunter 888
 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.