Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Προκαταρκτική έρευνα για το «αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ» στα Εξάρχεια (ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΣ MARFIN...ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ...)

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για το «αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ», στην πλατεία Εξαρχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», η παραγγελία διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Αττικής και στη συνέχεια η έρευνα ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια.Οι αστυνομικοί καλούνται να ερευνήσουν αν συντελείται το αδίκημα της κατάληψης δημόσιου χώρου και αν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις. Ουσιαστικά, αναφέρουν αρμόδιες πηγές της εφημερίδας, η Κρατική Ασφάλεια θα κληθεί να ερευνήσει το αυτονόητο, για να κινηθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης του «ΚΕΠ».
Στη συνέχεια, αναμένεται να προταθεί η απομάκρυνση του κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με εισαγγελική παραγγελία μετά την προκαταρκτική έρευνα. Πάντως, πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν στην εφημερίδα ότι η Κρατική Ασφάλεια είναι αναρμόδια, καθώς το θέμα εμπίπτει στη νομοθεσία περί πολεοδομικών παραβάσεων. Δηλαδή θα μπορούσε να λυθεί από άλλες υπηρεσίες και η αστυνομία να συνδράμει σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό σκέλος.
Πάντως, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο, προκειμένου αν διαταχθεί από τον Εισαγγελέα να είναι έτοιμοι για το ξήλωμα του «ΚΕΠ» χωρίς παρατράγουδα.
Το εν λόγω κοντέινερ τοποθετήθηκε στην πλατεία από αντιεξουσιαστές στις 8 Απριλίου και εγκαινιάστηκε δέκα ημέρες αργότερα, από τη «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων».
iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

 ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΟΙ CIAΝΑΡΧΙΚΟΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ - Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης το ΠΑΡΑΝΟΜΟ «ΚΕΠ» τους - ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΦΩΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.