Κυριακή 16 Απριλίου 2017

ΡΙΧΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΡΟΜΟΥ… ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ!!! (βίντεο)

 
«Νέους διηπειρωτικούς πυραύλους» επέδειξε η Βόρεια Κορέα
Αξιωματούχοι της Νοτίου Κορέας δήλωσαν στο ημιεπίσημο πρακτορείο Yonhap ότι τα νέα βλήματα είναι μεγαλύτερα συγκριτικά με οτιδήποτε έχει επιδείξει στο παρελθόν ο Βορράς.



Επίδειξη στρατιωτικής ισχύος πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα κατά τη μεγάλη παρέλαση για την 105η επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ-σουνγκ, επιδεικνύοντας βαλλιστικούς πυραύλους που ενδεχομένως αποτελούν νέο μοντέλο διηπειρωτικών όπλων και πυραύλους που φέρεται να μπορούν να εκτοξευθούν από υποβρύχια.

Η παρέλαση έλαβε χώρα υπό τη σκιά αυξανόμενης έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, με την Κίνα να προειδοποιεί χθες Παρασκευή ότι εχθροπραξίες μπορεί να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει διαμηνύσει ότι είναι διατεθειμένος να λύσει το πρόβλημα των πυραυλικών και πυρηνικών προγραμμάτων της Βορείου Κορέας χωρίς τη συνδρομή της Κίνας. Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι όποιος προκαλέσει σύρραξη στην Κορέα θα «πληρώσει και το τίμημα».


Ο Βορράς είναι έτοιμος να «ανταποδώσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο» και να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως αντίποινα για κάθε πυρηνική επίθεση δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρέλασης ο Τσε Ριόνγκ-χάε, ένας από τους ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Πιονγκγιάνγκ.
Η παρέλαση
Εμπειρογνώμονες των ενόπλων δυνάμεων της Νοτίου Κορέας δήλωσαν στο ημιεπίσημο πρακτορείο Yonhap ότι ορισμένα βλήματα που αποκαλύφθηκαν στην παρέλαση είναι μεγαλύτερα συγκριτικά με οτιδήποτε έχει επιδείξει στο παρελθόν ο Βορράς και μπορεί να είναι ένα νέο μοντέλο διηπειρωτικού πυραύλου.
«Εικάζεται ότι είναι ένας νέος ICBM. Μοιάζει μεγαλύτερος από τους υπάρχοντες ICBM τύπου KN-08 ή KN-14» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.
Η ανάπτυξη διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων θα επέτρεπε στη Βόρεια Κορέα να απειλήσει με πλήγματα ακόμα το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και η απομονωμένη χώρα δεν έχει ακόμα προβεί σε καμία ανάλογη πυραυλική δοκιμή.

Η παρέλαση περιελάμβανε επίσης πυραύλους που ο Βορράς ισχυρίζεται ότι μπορούν να εκτοξευθούν από υποβρύχια και δείγματα του πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς που είναι γνωστός στη Δύση ως «Masudan». Θεωρητικά, ο Masudan μπορεί να φτάσει έως τις αμερικανικές βάσεις στη νήσο Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο Βορρά επέδειξε επίσης για πρώτη φορά ένα νέο τύπο βλήματος μεσαίου βεληνεκούς, τον αποκαλούμενο Pukguksong-2.

 Η παρέλαση έλαβε χώρα υπό το βλέμμα του ανώτατου ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν, εγγονού του ιδρυτή της Βορείου Κορέας.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.