Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Aνακαλύφθηκε υπερσύγχρονο εργαστήριο επεξεργασίας κάνναβης στην Κορυτσά.12-4-17 Αλβανία,περιοχή Skrapar με βάση την έρευνα της δίωξης σοβαρών εγκλημάτων (Prokurorisë së Krimeve të Rënda)   ανακαλύφθηκε υπερσύγχρονο εργαστήριο επεξεργασίας κάνναβης στην Κορυτσά.


"  μετά από επιχείρηση πριν από δύο εβδομάδες όπου βρήκαν 1,2 τόνους ναρκωτικών στο χωριό Lapan të Beratit,"η έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες όταν βρήκαν 1,2 τόνους ναρκωτικών στο χωριό Lapaj.(σε αποθήκη στην περιοχή Lapan te Skraparit)
ο εισαγγελέας για σοβαρά εγκλήματα σε συνεργασία με την τοπική αστυνομική διεύθυνση Berat εγκάλεσαν επτά άτομα που κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα
(Muhamet Kadiu 49 χρόνων, Edlira Lame 42 χρόνων, Σ.Κ.47 χρόνων, Z.Xh. 45 χρόνων, A.C 51 χρόνων.
στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις μιας ιδιωτικής εταιρείας (fasoneri) που παράγει χάρτινες σακούλες, κρασί και κονιάκ (το οποίο Προηγουμενως ήταν εργοστάσιο φαρμακευτικών φυτών με ιδιοκτήτρια την 42χρονη Edlira Lame) και βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή μεταξύ Skrapar και Berat κοντά στο HEC-it te Vlushes,
διαπιστώθηκε ότι το εργοστάσιο είχε μετατραπεί σε εργαστήριο ναρκωτικών. Βρέθηκαν αρκετοί τόνοι συσκευασμένης κάναβης και κώνοι από 2.000 δενδρύλλια έτοιμα να φυτευτούν.

η κατηγορούσα αρχή είπε ότι αυτό ήταν ένα από τα πιο εξελιγμένα εργαστήρια για τη σύγχρονη εππεξεργασία κάνναβης. ΄Ηταν εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα εργαλεία από την άποψη του φωτισμού, της θέρμανσης και της άρδευσης των ναρκωτικών φυτών. Δυο χιλιάδες ρίζες βρέθηκαν φυτεμένες σε μεγάλα αγγεία.
μαζί με αυτά βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες αποξηραμένης κάνναβης, που εκτιμάται σε αρκετούς τόνους.
(συζητιέται ότι πρόκειται για 6 τόνους ναρκωτικών, αλλά δεν δόθηκε επίσημα ο αριθμός)
Αλλά η Edlira δεν εργάζονταν μόνη, συνεργαζόταν με τον 49χρονο Muhamet Kadiuστο van του οποίου βρέθηκε ο ιδιος ηλεκτρικός εξοπλισμός με αυτόν που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ναρκωτικών.
την Edlira Lame  και τον συνεργάτη  της Muhamet Kadiuστο, βαρύνουν ήδη τρία αδικήματα "η καλλιέργεια ναρκωτικών φυτών" η "παραγωγή και παράνομη κατοχή στρατιωτικών όπλων και πυρομαχικών" και η "σύσταση εγκληματικής ομάδας"
στις εγκαταστάσεις τους βρέθηκαν ακόμη, ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούσαν για την παραγωγή ναρκωτικών φυτών
περίπου 2 kg ναρκωτικών φυτών κάνναβης υπόλειμμα sattiva,
176000 lekë të rinj,
250 κιλά,
19900 δολάρια
καθώς και 210 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm.
πηγή
https://www.gsh.al/2017/04/12/edlira-lame-gruaja-qe-shnderroi-biznesin-e-saj-ne-laborator-droge/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.