Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Συνελήφθησαν με 3 κιλά ηρωίνης από Αλβανία, στην Ηγουμενίτσα, στην Ιταλία κατασχέθηκαν 3,5 τόννοι ναρκωτικών από την Αλβανία, μέσα σε 24 ώρες. Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή ναρκωτικών από Αλβανία με αυτοκίνητα, κατασχέθηκε σκάφος 10 μέτρων

32χρονος Αλβανός υπήκοος και 37χρονος ημεδαπός συνελήφθησαν με  ηρωίνη, βάρους (3) κιλών και (162) γραμμαρίων στο Ασπροκκλήσι  Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.
Η ηρωίνη που μετέφεραν με ΙΧΕ αυτοκίνητο, ήταν χωρισμένη σε έξι διαφορετικές συσκευασίες,  κρυμμένες κοντά στον κινητήρα του οχήματος (στους αεραγωγούς) 
ο Αλβανός είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Μαλανδρίνο Φωκίδας, όπου από 13/09/2016 εκτίει ποινή για διακίνηση ναρκωτικών.  


το εμπόριο ναρκωτικών έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες μέρες, ακόμη και στην Ιταλία.
στις 11-4-17
Μέσα σε 24 ώρες, σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις η Ιταλική αστυνομία κατάσχεσε 3,5 τόννους ναρκωτικών αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχονταν από την Αλβανία με προορισμό τις ακτές της Ιταλίας.
Αρχικά στις 11-4-17, η Ιταλική αστυνομία κατάσχεσε στο Abruzzo, 2 τόννους μαριχουάνας, αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ, που σύμφωνα με την Ιταλική έρευνα, προέρχονται από την Αλβανία.
τα ναρκωτικά (μαριχουάνα) βρισκόταν σε συσκευασίες των 21-22 κιλών η κάθε μια και ήταν κρυμμένα σε ένα φορτηγό.
Η ανακάλυψη έγινε από την αστυνομία της Giulianova, με εντολή του καπετάνιου Domenico Calore.
Συνελήφθη ο 49χρονος John (ή Giovanni) Carabotti (από το Cisternino, Brindisi)  και είναι κρατούμενος, στη φυλακή Lanciano.
οι αρχές σταμάτησαν τυχαία τον  Carabotti σε έναν έλεγχο ρουτίνας της τροχαίας, στο δρόμο της Αδριατικής, στην Cologna Spiaggia.
Διαπίστωσαν ότι έκανε συχνά τη διαδρομή μεταξύ Roseto (Teramo) και Fossacesia (Chieti) με ένα πολυτελές αυτοκίνητο και διέμενε σε ξενοδοχείο  στο Roseto degli Abruzzi (Teramo)
Αν και δεν είχε προηγούμενη δράση με ναρκωτικά, παρακολούθησαν τις κινήσεις του, περίπου μια εβδομάδα.
Ξημερώματα Κυριακής, ο διακινητής ναρκωτικών σταμάτησε έξω από ένα κατάστημα στην περιοχή Fossacesia (Chieti),   για να παραλάβει τα ναρκωτικά. Η αστυνομία, αφού άνοιξε την είσοδο του καταστήματος, βρήκε εκεί μέσα, ένα φορτηγό σταθμευμένο, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν τα καταπληκτικά πακέτα των ναρκωτικών.
ο Carabotti συνελήφθη μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με αυτοκίνητα στην έξοδο Val di Sangro της Α14 και φυλακίστηκε.
στην παραλία της περιοχής  Fossacesia  (Chieti), οι αρχές βρήκαν  ένα δυνατό φουσκωτό σκάφος, περίπου 10 μέτρων με δυο εξωλέμβιες μηχανές 500 ίππων η καθέ μία που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αλβανία (από τις ακτές Teatina) και κατασχέθηκαν.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του Carabotti που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει σε διεθνή εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

πηγή 11-4-17   σχετικό βίντεο της επιχείρησης
(παραβίαση της εισόδου του καταστήματος από τις αρχές  και ανακάλυψη ενός λευκού φορτηγού, σταθμευμένου στο εσωτερικό του καταστήματος, γεμάτο με συσκευασίες μαριχουάνας)
http://ilcentro.gelocal.it/teramo/cronaca/2017/04/11/news/giulianova-sequestrate-due-tonnellate-di-marijuana-1.15179874?refresh_ce

http://www.botasot.info/kronike-e-zeze/685266/greqi-arrestohet-shqiptari-me-4-8-kg-heroine-te-paster/

http://www.rd.al/2017/04/3-kg-heroine-me-makine-nga-shqiperia-kapen-ne-greqi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.