Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Τουρκική πρόκληση στην Παναγιά κατά του ΑΣΔΕΝάρχη!


Πρόκληση μέσω ραντάρ και ασυρμάτων στην Παναγιά,το νησί που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες και οι Τούρκοι έχουν εδώ και ένα χρόνο “στοχοποιήσει”!

Οι Τούρκοι καλούσαν το ελικόπτερο που μετέφερε Έλληνα Στρατηγό στην Παναγιά να απομακρυνθεί ,γιατί όπως έλεγαν πετούσε του τουρκικό εναέριο χώρο!

Η πρόκληση έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Νίκου Μανωλάκου, στις Οινούσσες και στην Παναγιά.

Ο ΑΣΔΕΝάρχης επισκέπτεται φρουρές σε ακριτικά νησιά για να ανταλλάξει ευχές για το Πάσχα ,αλλά και για να επιθεωρήσει τα επίπεδα ετοιμότητας που αυτές τις ημέρες έχουν μεγάλη σημασία.

Την ώρα που ο ΑΣΔΕΝάρχης πετούσε στη περιοχή Οινουσσών-Παναγιάς,κλήθηκε από επίγειους σταθμούς ραντάρ να αποχωρήσει άμεσα γιατί όπως είπαν…παραβίαζε το τουρκικό εναέριο χώρο! Οι χειριστές του ελικοπτέρου συνέχισαν απρόσκπτα τη πτήση τους,αφού ενημέρωσαν και τον ΑΣΔΕΝάρχη,αλλά και τα ελληνικά ραντάρ που έλεγχαν τη πτήση τους.

Η Παναγιά είναι το νησί πάνω από το οποίο η τουρκική αεροπορία έχει κάνει τις περισσότερες υπερπτήσεις το τελευταίο 12μηνο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.