Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Δημοψήφισμα – Τουρκία: Ο Ερντογάν στον τάφο του ιδρυτή των Γκρίζων Λύκων ΦΩΤΟΣ

Ο Tούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 5 Απριλίου 2017 απέτισε φόρο τιμής στον ιδρυτή των Γκρίζων Λύκων. Ο Ερντογάν, επισκέφθηκε, προσευχήθηκε, άφησε λουλούδια αλλά και πότισε τον τάφο του ιδρυτή του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ και των Γκρίζων Λύκων, Αλπ-Αρσλάν Τουρκές στο Μπεστεπε, σύμφωνα με τη σελίδα της τουρκικής Προεδρίας.


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ερντογάν επισκέφτηκε τον τάφο του ακραιοδεξιού Αλπ-Αρσλάν Τουρκές, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να προσελκύσει ψήφους.

Σημειώνεται ότι ψήφους προσπαθεί ο Ερντογάν να λάβει και από τους Κούρδους στους οποίους μίλησε στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ την πρώτη Απριλίου. «Εμείς είμαστε οι φύλακες της ειρήνης, οι φρουροί των ελευθεριών», δήλωσε ο Ερντογάν, το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και δεν ήταν πρωταπριλιάτικη φάρσα. Οι υποστηρικτές του ΡΚΚ διαρκώς διακηρύσσουν ‘ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη’. Όμως τα κενά λόγια μπορούν να φέρουν ειρήνη; δήλωσε.


Παράλληλα στην Τουρκία ο κόσμος δείχνει να είναι διχασμένος με την μάχη στο δημοψήφισμα στην Τουρκία να είναι οριακή. Μερικοί πιστεύουν ότι αυτό είναι απόδειξη του γεγονότος η Τουρκία είναι μια δημοκρατική χώρα, ενώ είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι ο Ερντογάν είναι ο ισχυρός ηγέτης που χαράζονται μετά την απόπειρά πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Βεβαίως είναι πολλοί άλλοι που θεωρούν ότι ο Ερντογάν παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι για να μπορέσει να κερδίσει το δημοψήφισμα με τους υπέρμαχους του ‘ναι’ να παίρνουν πολύ περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο από τους πολιτικούς αντιπάλους.

 onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.