Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ισόβια για 30 δημοσιογράφους της Zaman πρότεινε Tούρκος εισαγγελέας


Καλά κρατεί το πογκρόμ διώξεων στην Τουρκία που διολισθαίνει όλο και περισσότερο προς τον απολυταρχισμό αφού  εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης, εξαντλώντας κάθε έννοια αυστηρότητας που του παρέχει ο νόμος, πρότεινε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τους 30 δημοσιογράφους της εφημερίδας Zaman.

Οι δημοσιογράφοι του εκδοτικού ομίλου βαρύνονται με την κατηγορία της συνεργασίας και της προπαγάνδας υπέρ του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει ευθέως ότι οργάνωσε το εναντίον του πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016. Οι 30 δημοσιογράφοι και υπάλληλοι της Zaman συνελήφθησαν μετά την κριτική που άσκησαν εναντίον της κυβέρνησης και τα άρθρα που δημοσίευσαν με δυναμικό αντιπολιτευτικό λόγο. Ο εισαγγελέας πρότεινε επίσης ποινή 15 ετών κάθειρξης για κάθε επιπλέον αδίκημα στο οποίο έχουν υποπέσει και σχετίζεται με τη FETO. Από τους 30 κατηγορούμενους, οι 21 έχουν ήδη συλληφθεί από το καλοκαίρι.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί το αργότερο σε 15 ημέρες από σήμερα, ήτοι μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος που θα λάβει χώρα στις 16 Απριλίου, το αποτέλεσμα του οποίου θα καθορίσει αν ο Τούρκος πρόεδρος θα αποκτήσει υπερεξουσίες, με την αλλαγή ή όχι του συντάγματος.
 tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.