Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ο πολέμαρχος Τραμπ επιτίθεται στη Β Κορέα. »Η Β Κορέα ψάχνεται » αναφέρει και στέλνει αμερικανικά πλοία στη χερσόνησο .Η Β Κορέα απαντά είμαστε έτοιμοι για κάθε τύπο πολέμου….

coreedunordmissi
O αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είναι έτοιμος να « λύσει το πρόβλημα » το Βορειοκορεάτικο χωρίς τη βοήθεια της Κίνας καθώς ένα αεροπλανοφόρο κατευθύνεται κατευθύνεται προς την κορεάτικη χερσόνησο προκαλώντας το θυμό της Pyongyang.
« Η Βόρεια Κορέα ψάχνεται για προβλήματα. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει αυτό θα είναι
καταπληκτικό.Αντίθετα εμείς θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς! USA »έγραψε στο λογαρισμό του στο Twitter λίγες μόνο ημέρες μετά την συνάντηση κορυφής με τον κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.

Ο αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να συνδέει τις εμπορικές διαπραγματέύσεις μεταξύ των 2 πρώτων παγκοσμίως οικονομικών δυνάμεων στο θέμα της Β Κορεάς: « Εξήγησα στον κινέζο πρόεδρο ότι μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ήταν πολύ καλύτερη γι αυτούς αν έλυναν το πρόβλημα με τη Β Κορέα!  »
Η Washington ανακοίνωσε το σαββατοκύριακό ότι το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson και η συνοδεί του θα κατευθύνονταν προς την χερσόνησο της Κορεάς ενώ αρχικά όφειλαν να πάνε στην Αυστραλία.Η Β Κορέα κατήγγειλε την Τρίτη αυτήν την « ανόητη », εξέλιξη λέγοντας ότι είναι έτοιμη για πόλεμο καθώς η ένταση ανεβαίνει στην περιοχή.
Και ο Rex Tillerson είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για « ν΄αντιδράσουν μόνες αν η Κίνα δεν είναι ικανή να συντονιστούν μαζί μας ».
Η Β Κορέα τόνισε « η ανόητη αμερικανική ανάπτυξη για εισβολή στην RPDK (στη Λαική Δημοκρατία της Κορεάς) έφθασε σε μια φάση ανησυχητική », δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ της χώρας αυτής όπως μεταφέρει το κρατικό KCNA.
« Η Λαική Δημοκρατία της Κορέας είναι έτοιμη ν΄αντιδράσει όποιος κι αν είναι ο τύπος του πολέμου που θέλουν οι ΗΠΑ », πρόσθεσε.
Ο Donald Trump πρόσφατα ζήτησε από τους συμβούλους του να του προετοιμάσουν όλη τη γκάμα των πιθανών επιλογών για νά σκηθεί πίεση στην Pyongyang και να την υποχρεώσει να διακόψει το πυρηνικό της πρόγραμμα αναφέρθηκε από πηγή την Κυριακή.Απείλησε με μονομερή στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της Β Κορέας αν η Κίνα δεν πετύχαινε να λογικεύσει τον γείτονά της.
Η διοίκηση του Kim Jong-Un ωστόσο δεν δείχνει να πτοείται και ν΄αλλάζει στάση: « θα πάρουμε τα μέτρα της αντεπίθεσης τα πιο αυστηρά κατά αυτών που θα μας προκαλέσουν για να υπερασπιστούμε εαυτούς με τα όπλα μας », διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου του επικεφαλή της διπλωματίας της Pyongyang, σύμφωνα με το KCNA.la libre 11.4.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.