Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Πεντάγωνο: το αμερικανικό χτύπημα στην αεροπορική βάση κατέστρεψε το 20 % της επιχειρησιακής δυνατότητας αλλά όχι τα »χημικά »…….γιατί δεν υπήρχαν.Στο κενό το χτύπημα των ΗΠΑ.

«H συριακή κυβέρνηση θα ήταν κακώς προσανατολισμένη σε περίπτωση χρησιμοποίησης εκ νέου χημικών ‘όπλων  », δήλωσε με ανακοινωθέν ο επικεφαλής του Πενταγώνου  Jim Mattis τη Δευτέρα διευκρινίζοντας ότι το αμερικανικό χτύπημα στη συριακή αεροπορική βάση κατέστρεψε το « 20 % των επιχειρησιακών αεροσκαφών ».
Οι 59 πύραυλοι Tomahawk στόχευσαν την βάση Al-Chaayrate, στην κεντρική επαρχία της Homs.
Ο πρόεδρος Trump διέταξε αυτή τη δράση « για να δείξει ότι οι ΗΠΑ δεν θα παραμείνουν παθητικές όταν ο Assad σκοτώνει αθώους πολίτες με χημικά όπλα », δήλωσε ο αμερικανός ΥΠ.Άμυνας σε ανακοινωθέν.
Σύμφωνα με τον ίδιο το αμερικανικό χτύπημα « ζημίωσε ή κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις των καυσίμων και των πυρομαχικών  αεράμυνα και  20 %  των αεροσκαφών ».
Κάποιοι παρατηρητές σημείωσαν ότι αυτά τα χτυπήματα δενεπέτρεψαν να καταστραφεί η πίστα της αεροπορικής βάσης. Τα μαχητικά συριακάτην ίδια ημέρα το απόγευμα την χρησιμοποίησαν.
Αλλά σύμφωνα με τον επικεφαλή του Πενταγώνου  «η συριακή κυβέρνηση έχασε την ικανότητα  ανεφοδιασμού καυσίμων ή εξοπλισμού των αεροσκαφών ή επανεξοπλισμού των αεροσκαφών από τη βάση Al-Chaayrate »,  « για την ώρα η χρήση της πίστας έχει μικρό στρατιωτικό ενδιαφέρον».
Ο Jim Mattis εκτιμά βέβαια ότι τα χημικά όπλα θα μπορούσαν πάντα να βρίσκονται στην αεροπορική βάση λες και την πιστοποιήσε την παρουσία τους και πριν να βομβαρδίσουν.Με ποιά εχέγγυα μια ποιά αυτοψία στον χώροαπό ποιούς ειδήμονες με ποιό υλικό ντοκουμενταρισμένο οι ΗΠΑ συμπεραναν και μοίρασαν στη διεθνή κοιινότητα ότι η παρούσα βάση έχει χημικά όπλα;;;
To αμερικανικό χτύπημα σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου του αμερικανικού στρατού απέφυγε να πλήξει κτίρια με υποτιθέμενο stockage τέτοιων όπλων για ν΄αποφύγει τη διαρροή επικίνδυνων θανατηφόρωβ προιόντων.
Το ότι δεν έγιν εαυτή η διαρροή σημαίνει ότι δεν υπήρχαν γιατί η Συρία αφοπλίστηκε από χημικά όπλα το 2013.Το ότι έγινε διαρροή από το εργαστήρι και τις αποθήκες των τζιχαντιστών της αλ Νούσρα στο κατεχόμενο Ιντλίμπ σημαίνει ότι υπήρχαν ότι οι ισλαμιστές διαθέτουν χημικά όπλα όπως πάμπολλες φορές έχει αποδειχθεί αλλά αυτό ουδόλως ανησυχεί τη Δύση αν δεν είναι και ο επίσημος προμηθευτής τους.
Σύμφωνα με το rt 10.4.17 το ρωσικό Υπ.Άμυνας ζητάει να γίνει μια σοβαρή έρευνα «22 h πέρασαν ….από την αμερικανική επίθεση στην Al-Chaayrate και ούτε το Πεντάγωνο ούτε το ΥΠΕΞ δεν διοχέτευσαν μια όποια απόδειξη παρουσίας χημικών όπλων» στη βάση κατήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ.Άμυνας   Igor Konachenkov, σ΄ανακοινωθέν και ζήτησε την αποστολή ειδημόνων επαγγελματιών.
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεκάδες δημοσιογράφοι,εκπρόσωποι των αρχών, πυροσβέστες και αστυνομία που πήγαν στη βάση δεν διαπίστωσαν το παραμικρό ίχνος χημικών.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.