Σύμφωνα μ έκθεση που δημοσιοποιεί το AsiaNews πάνω από 1 000 Κόπτες χριστιανοί εγκατέλειψαν ήδη το Σινά μετά από μια σειρά δολοφονιών εκ των οποίων 7 χριστιανοί στοχεύθηκαν και σκοτώθηκαν σε μια εβδομάδα.Το AsiaNews υπενθυμίζει αυτές τις δολοφονίες  : ο Kamel Raouf, 40 ετών, δολοφονήθηκε η κόρη του  Justina σφαγιάστηκε  και το σπίτι τους κάηκε.Ο γιος του Saad Hakim κάηκε ζωντανός μπροστά στα μάτια του και αυτός ο ίδιος έγινε διάτρητος από σφαίρες.Ένας γιατρός 67 ετών, ένας έμπορος  45 ετών και ένας δάσκαλος 55 ετών ομοίως σκοτώθηκαν.Δεν υπάρχουν πια διόλου χριστιανοί στην El-Arish και οι κόπτες που εξωθήθηκαν σ΄ έξοδο κατέφυγαν στην  Ismaïlia ή στους γονείς τους στο Κάιρο και στο Σουέζ.
Οι απειλές προέρχονται από τη Wilayat Sinai, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Σινά όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχασαν χιλιάδες άνδρες στις προσπάθειές τους να εκριζώσουν την τρομοκρατία.
christianophobie

 27.2.17Coptes Sinai - copie
Στην Ismaïlia, η Nabila Faouzi καταθέτει τη μαρτυρία της για τη φρίκη που έζησε στους δημοσιογράφους του Rfi :
“2 άνδρες χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού στις 22h30, με ρώτησαν αν είμαι χριστιανή αν η οικογένειά μου είναι χριστιανική. Απάντησα ναι.Αναζήτησαν τον άνδρα μου και το γιο μου και τους πυροβόλησαν ,έπειτα έκαψαν το πτώμα του γιου μου.
Οι επιτιθέμενοι έπειτα έβαλαν φωτιά στο σπίτι και έφυγαν εξηγεί η lNabila Faouzi, ενώ ένα άλλος μέλος της οικογένειας δείχνει τις φωτοφραφίες ενός απανθρακωμένου πτώματος στο κινητό…
« Αυτοί είχαν 41 ονόματα », προσθέτει η Nabila Faouzi. «Ακούς;Οι 2 μασκοφόροι που επιτέθηκαν στο σπίτι είχαν μια λίστα με ονόματα χριστιανικών οικογενειών.Αυτοί επαλήθευαν τη λίστα πριν πυροβολήσουν », περιγράφει ένας κόπτης που συμμετέχει στη συζήτηση. rfi, infochretienne 27.2.17
dimpenews.com