Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Δολοφονία ταξιτζή: «Κλειδί» η μαρτυρία του πρώτου θύματος! Φόβοι για μανιακό εκτελεστή: Είχαν πυροβολήσει και άλλο ταξιτζή στην Κηφισιά πριν έναν μήνα (BINTEO)

4
Έχει περιγράψει ως δράστη νεαρό άνδρα, περίπου 25 ετών –
 Τα στοιχεία που δείχνουν κοινό modus operandi στη χθεσινή δολοφονία και την απόπειρα που είχε γίνει στις 10 Φεβρουαρίου
Την απάντηση από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια περιμένουν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας για να γνωρίζουν με βεβαιότητα αν η δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί χθες τα μεσάνυχτα στο Κεφαλάρι είναι «έργο» του ίδιου δράστη, που πριν από 20 ημέρες πυροβόλησε και έστειλε στην Εντατική έναν άλλο οδηγό ταξί.
Η αστυνομία προσδοκά πολλά και από το θύμα της απόπειρας δολοφονίας, αφού ουσιαστικά έως τώρα δεν ήταν εφικτό να δώσει πλήρη κατάθεση, αφού έχει δεχθεί τρεις σφαίρες, από 22άρι όπλο- όπως και ο συνάδελφός του που δολοφονήθηκε χθες. Επιπλέον κοινό σημείο στα δύο περιστατικά, εκτός από το γεγονός ότι και τα δύο θύματα ήταν οδηγοί ταξί, είναι και ο τόπος που έγινε η δολοφονία και η απόπειρα: Ο πρώτος οδηγός, δέχθηκε τρεις σφαίρες, μέσα στο αυτοκίνητό του, σε απόσταση περίπου πέντε τετραγώνων από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 52χρονος ταξιτζής χθες.
Ο οδηγός που κατάφερε να επιβιώσει, έχει περιγράψει ως δράστη έναν νεαρό άνδρα, περίπου 25 ετών, που φορούσε μια μαύρη φόρμα, ο οποίος είχε επιβιβασθεί ως πελάτης στο ταξί, ζητώντας του να τον μεταφέρει στην Ερυθραία. Το θύμα δεν κατάλαβε σχεδόν τί συνέβαινε όταν ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον του. Ενιωσε μόνο ένα κάψιμο στο λαιμό και ακολούθως έχασε τις αισθήσεις του. Και τότε, ο δράστης είχε πυροβολήσει το θύμα του, ενώ το ταξί βρισκόταν εν κινήσει- ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ίδια μέθοδο δράσης και στα δύο περιστατικά.  Όσο παραμένει στην Εντατική δεν μπορεί να δώσει κατάθεση, ωστόσο, μετά τη δολοφονία του συναδέλφου του, η υπόθεση παίρνει δραματική τροπή, αφού η αστυνομία εικάζει βασίμως ότι μπορεί να βρίσκεται μπροστά σε μια υπόθεση μανιακού, που για άγνωστο λόγο έχει στοχοποιήσει οδηγούς ταξί. Εικάζεται, μάλιστα, ότι στη δολοφονική απόπειρα της 10ης Φεβρουαρίου ο μανιακός  είχε κάνει πρόβα για το χτύπημά του το οποίο και τελικά υλοποίησε χθες! Το γεγονός ότι σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν ήταν το κίνητρο η ληστεία, ενισχύει τους φόβους των ερευνητών.
Οι έρευνες
Οι ειδικοί έχουν στήσει έναν κλοιό περίπου 2 χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε δολοφονημένος ο 52χρονος ταξιτζής (στη συμβολή της Χαριλάου Τρικούπη με την Κοκκιναρά) και  έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες. Ο άτυχος ταξιτζής βρέθηκε χθες νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του τα μεσάνυχτα.
Ο άντρας, ο οποίος ήταν στην θέση του οδηγού, φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στον δεξιό κρόταφο. Τα πρώτα στοιχεία «δείχνουν» 22άρι όπλο, ενώ βρέθηκαν δύο κάλυκες, ένας μέσα στο αυτοκίνητο και ένας απ’ έξω. Αυτοί οι κάλυκες εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί και στον πυροβολισμό του πρώτου ταξιτζή πριν έναν μήνα.
Ο οδηγός που δολοφονήθηκε τα μεσάνυχτα ήταν 52 ετών, κάτοικος Νέας Ιωνίας και εργαζόταν στο ταξί τους τελευταίους έξι μήνες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι το θύμα εν κινήσει, στη δεξιά βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα η σφαίρα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα.
Το ταξί κύλησε για λίγο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κι έτσι ακινητοποιήθηκε, στην συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη.
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν λεωφορείο που περνούσε από το σημείο δεν μπορούσε να περάσει, γιατί το ταξί έκλεινε τον δρόμο και ο οδηγός του κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Τότε αντίκρισε τον 52χρονο νεκρό και ειδοποίησε την Αστυνομία.
 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.