Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Οι Τούρκοι αποφασίζουν για την ελεύθερη Θράκη

Ημερίδα στην Ανδριανούπολη

Στις 25/2/2017 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Βαλκανίων-Αδριανούπολης η εκδήλωση ¨Η κατάσταση σε παιδεία, τύπο και θρησκεία των Τούρκων της δυτικής Θράκης¨, που οργάνωσε το Ινστιτούτο Βαλκανικών Ερευνών του πανεπιστήμιου Θράκης.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θράκης καθηγητής Δρ. Ερχάν Ταμπάκογλου, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βαλκανικών Ερευνών και βοηθός κοσμήτορα Δρ, Μπουλέντ Ακάι, φοιτητές και άλλοι καλεσμένοι. Στην εκδήλωση μετείχαν σαν ομιλητές ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, η διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, ο βοηθός του μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ, ο βοηθός του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Χράλογλου, από την εφημερίδα Γκιουντέμ ο Οζάν Αχμέτογλου, από το περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί ο Ιμπραήμ Μπαλταλί και από τον ραδιοσταθμό Τσινάρ FM ο Νετζάτ Αχμέτ.
Την πρώτη συνεδρία της ημερίδας την διεύθηνε ο βοηθός κοσμήτορα Δρ. Αλή Χουσείνογλου.Στην ημερίδα περιγράφηκαν η κατάσταση στην εκπαίδευση, οι τρόποι κατανομής της παιδείας, οι μουφτείες, τα βακούφια, τα προβλήματα στον τύπο, τα κατεστραμμένα στην περιοχή οθωμανικά μνημεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή οι ραδιοφωνικοί σταθμοί.
Στο τέλος της ημερίδας ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βαλκανικών Ερευνών και βοηθός κοσμήτορα Δρ, Μπουλέντ Ακάι, χάρισε στους ομιλητές από μια πλακέτα και έγγραφο συμμετοχής.
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θράκης καθηγητής Δρ. Ερχάν Ταμπάκογλου, στην σύντομη δήλωση που έκανε προς τον τύπο, ανέφερε πως στο πανεπιστήμιο Θράκης υπάρχουν 2 χιλιάδες φοιτητές από τα Βαλκάνια, κάτι που εν υπάρχει σε κανένα άλλο πανεπιστήμιο της Τουρκίας. Ο Ταμπάκογλου είπε πως ¨Δεν είναι τυχαίο που μας προτιμούνε τα Βαλκάνια, υπάρχει η γεωγραφική και πολιτιστική συγγένεια. Εμείς ως αποστολή μας έχουμε το νούμερο αυτό να το φτάσουμε ως τις 10 χιλιάδες στο έτος 2023.¨

Τουρκικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.