Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Πανικός στη Deir Ezzor: η στάθμη του Ευφράτη στα πιο ανησυχητικά επίπεδα εδώ και δεκαετίες.Κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή.Τεχνικοί πήγαν στο φράγμα εν μέσω μαχών…. ΦΩΤΟΣ

 
Η στάθμη του ύδατος που παρατηρείται τώρα στον Ευφράτη είναι πρωτοφανής εδώ και δεκαετίες κάτι που προκαλεί πανικό στον πληθυσμό της περιοχής της Deir Ezzor αναφέρει τοπική πηγή που εγκαταλείπουν τις περιοχές.

Tεχνικός που μίλησε στο AFP ανέφερε ότι οι τεχνικοί έφθασαν και «θα δοκίμαζαν να εισέλθουν στο φράγμα και να επιτελέσουν έργα συντήρησης όσο πιο γρήγορα γίνεται αν εξουσιοδουτηθούν».
Φωτογραφικό υλικό πιστοποιεί την άφιξή μηχανικών της συριακής Ερυθράς Ημισέληνου στο φράγμα.
Σύριοι μηχανικοί όφειλαν την Τετάρτη να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση συντήρησης διατήρησης του φράγματος στην Tabqa, ενώ οι FDS που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ επιχειρούν να το καταλάβουν από την ΙSIS .
Αυτά τα έργα στοχεύουν στη μείωση της πίεσης του νερού στην δομή του φράγματος ανέφερε στο AFP  ένας μηχανικός που εργάζεται στις εγκαταστάσεις. Προβλέπεται οι μηχανικοί να μπουν στα μέρη του φράγματος που ελέγχει η ΙSIS. 
Σύμφωνα με μια πηγή έναν τεχνικό του φράγματος η άνοδος της στάθμης του νερού αυτές τις τελευταίες ημέρες καταπόντισε ένα μέρος της υποδομής. «Γιατί το φράγμα ήταν εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια 3 συνεχόμενων ημερών  και ο τεχνικός εξοπλισμός στα επίπεδα τα πιο χαμηλά είναι κάτω από το νερό », δήλωσε αυτή η πηγή στο AFP.
«Αυτή η άυξηση σημαίνει ότι μια δεξαμενή πρέπει ν΄ανοίξει για να διοχετευθεί το νερό για να μην λιμνάζει κάτι που θ΄απειλούσε το φράγμα», είπε.
Η ίδια πηγή ανέφερε στη ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο το Συριακό Παρτηρητήριο ότι η αίθουσα ηλεκτρικού ελέγχου είναι εκτός λειτουργίας .
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.