Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

έρευνα DAPRA για τον ζωϊκό μαγνητισμό, αναζητά νέας μορφής μαγνητικά βαθμιδόμετρα για ανίχνευση αχνών σημάτων του ζωικού μαγνητικού πεδίου



Νέο πρόγραμμα της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) έχει σαν στόχο την ανίχνευση των αχνών "superweak" ζωικών μαγνητικών πεδίων.


"superweak magnetic fields"  της βιολογίας.

 
το πρόγραμμα AMBIIENT  [Atomic Magnetometer for Biological Imaging in Earth's Native Terrain (AMBIIENT) program]  της DARPA,    θα χρησιμοποιήσει την ανίχνευση αχνών σημάτων του ζωικού μαγνητικού πεδίου για ευρύτερες εφαρμογές, όπως τη διεπαφή εγκεφάλου -μηχανής  [brain-machine interfaces (BMIs)] για  χρήση όπως τον έλεγχο προσθετικών άκρων αλλά και των εξωτερικών συσκευών που σχετίζονται με τη σκέψη, μέσω μαγνητικών σημάτων.
Η έρευνα του "Military magnetic field" θα επιτρέπει την γρήγορη ιατρική διάγνωση για την κατάσταση του εγκεφάλου και της καρδιάς. (π.χ. τη διάσειση)
τα νέας μορφής μαγνητικά βαθμιδόμετρα που θα μπορούν να ανιχνεύσουν αχνά μαγνητικά πεδία, θα μπορούσαν να ελέγξουν γρήγορα για τραυματισμούς στο κεφάλι (π.χ.σε  μάχη έξω στην ύπαιθρο)  και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπολογιστές που διαβάζουν το μυαλό.

Κάθε χτύπος της καρδιάς ή έκρηξη της δραστηριότητας του εγκεφάλου μας βασίζεται σε μικροσκοπικά ηλεκτροφυσιολογικά ρεύματα, που δημιουργούν μικροσκοπικές διακυμάνσεις στο περιβάλλον μαγνητικό πεδίο.   Οι διαγνωστικές τεχνικές όπως μαγνητοεγκεφαλογραφία (MEG) και magnetocardiography (MCG) βασίζονται σε αυτή τη λειτουργία.
Αλλά η αξιοποίηση των αχνών μαγνητικών πεδίων της βιολογίας σήμερα, απαιτεί μεγάλη δαπάνη (αφού απαιτεί τη δημιουργία ασπίδων υψηλής τεχνολογίας που εμποδίζουν τη σύγχυση που δημιουργείται  από το γήινο μαγνητικό πεδίο)
Το μέσο μαγνητικό πεδίο της γης είναι 50 millionths of a Tesla, (μονάδα μαγνητικού πεδίου από το όνομα του εφευρέτη Νίκολα Τέσλα) δηλαδή  είναι ένα εκατομμύριο έως και ένα δισεκατομμύριο φορές ισχυρότερο  από τα 10 picotesla  (10 -11 Tesla) έως τα 10 femtoTesla  (10 -14 Tesla) μαγνητικά πεδία που προέρχονται από ανθρώπινα σώματα.
Εκτός από αυτό, οι αισθητήρες για ανίχνευση μαγνητικού πεδίου έχουν περιορισμένο δυναμικό εύρος και έτσι δεν μπορούν να ανταποκριθούν με αξιοπιστία στην παρουσία πολύ ισχυρού μαγνητικού πεδίου -όπως όταν βιολογικά μαγνητικά πεδία προστίθενται στο γήινο μαγνητικό πεδίο.
 έτσι, χωρίς ισχυρή θωράκιση, τα μαγνητικά σήματα από πηγές ζωής, χάνονται μέσα στον ισχυρό μαγνητισμό της γης, ακόμα και με τους καλύτερους διαθέσιμους αισθητήρες.

ο Δρ Robert Lutwak, διαχειριστής του προγράμματος AMBIIENT στην DARPA’s Microsystems Technology Office,  λέει ότι το πρόγραμμα AMBIIENT κάνει πρόταση στην ερευνητική κοινότητα, για την επινόηση νέων μορφών μαγνητικών αισθητήρων, που μπορούν να ανιχνεύσουν τα μικροσκοπικά μαγνητικά σήματα χωρίς την ανάγκη για τη θωράκιση και με το όποιο εξωτερικό μαγνητικό περιβάλλον υπάρχει.
"η υψηλής ευαισθησίας μαγνητική ανίχνευση και απεικόνιση θα προσφέρει ένα νέο ισχυρό εργαλείο για την ιατρική έρευνα (π.χ.τον εντοπισμό διάσεισης σε στρατιώτη της ώρα της μάχης) και την κλινική διάγνωση νευρολογικής και καρδιακής δραστηριότητας», είπε ο Δρ Lutwak.
"ο στόχος της DARPA είναι να καταλήξει σε συσκευές -μαγνητικούς αισθητήρες- με δυνατότητα υψηλής ευαισθησίας, που θα έχουν χαμηλό κόστος και θα μπορούν να λειτουργήσουν σε κοινά περιβάλλοντα"
ένα αεροσκάφος -με σβησμένο κινητήρα σε ύψη- θα μπορούσε  να παρακολουθεί τις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου στην επιφάνεια της Γης, που θα χαρτογραφηθούν με ευκρίνεια και θα προσδιορίζεται η θέση μιας τοποθεσίας πάνω από το έδαφος της,  εντός περίπου 250 μέτρων .

η DARPA όρισε μια ημέρα για την υποβολή προτάσεων, για την υποστήριξη του προγράμματος AMBIIENT
9:00 π.μ.-17.00 μ.μ. EDT στις 3 Απριλίου, 2017 στο DARPA Συνεδριακό Κέντρο στο Arlington, VA
( http://bit.ly/2n6wBaC ).
πηγή 3-3-17
http://www.darpa.mil/news-events/2017-03-17

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4332848/DARPA-reveals-animal-magnetism-breakthrough.html
--------------------------------
Η γη έχει την ατμόσφαιρα και τη μαγνητόσφαιρά της, αλλά εμείς βλέπουμε μόνο τα σύννεφα που αιωρούνται στην τροπόσφαιρα.
Το μαγνητικό ρευστό  που διαρρέει συνέχεια από ένα σώμα, σχηματίζει μια ατμόσφαιρα γύρω από αυτό, τη μαγνητόσφαιρα.
Μαγνητόσφαιρα έχουν όλα τα όντα, όπως και ο άνθρωπος. (αλλιώς ονομάζεται αύρα ενέργειας, αστρικό σώμα, ζωικός μαγνητισμός, βιόπλασμα, βιολογικό πεδίο, βιοενέργεια, τσι, κλπ)
Το ίδιο  το Σύμπαν αποτελεί  ένα τεράστιο  ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.
Η διεργασία  ανταλλαγής των επιδράσεων,   ανάμεσα  στα  όντα και το περιβάλλον ονομάζεται βιοροή.
το ενεργειακό σώμα (βιόπλασμα) -που έχει  άμεση σχέση με την υγεία, τη ζωή, το θάνατο,την τηλεπάθεια, τον έρωτα κλπ- αποδείχθηκε ότι υπάρχει, με την Κιρλιανή  φωτογράφηση. η ανακάλυψη που έγινε στη Σοβιετική ένωση, δείχνει ότι πριν πάθει κάποια αρρώστια το βιολογικό μας σώμα, την παθαίνει το ενεργειακό σώμα (ίσως και 6 μήνες πριν)
Η ασθένεια αφαιρεί το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από το σώμα μας.
Τα κύματα σκέψης ενός ανθρώπου είναι σε θέση να επηρεάζουν τη σταθερή ύλη.το πνεύμα και το συναίσθημα επιδρούν έντονα στο βιόπλασμα και στο πεδίο δυνάμεών του (μπορεί να προκαλέσει ψυχοκινητικές ενεεργειες, να αλλάξει την  τροχιά ενός αντικειμένου, ή να το αλλοιώσει -σπάσει-)

ο Γερμανός γιατρός( physician) Franz Anton Mesmer, υποστήριξε ότι μπλοκαρίσματα στη μαγνητική ροή ενός ατόμου, θα μπορούσαν να προκαλέσουν οποιοδήποτε αριθμό ασθενειών και παθήσεων (φυσικά και ψυχολογικά προβλήματα)
Τα σώματα των ανθρώπων και των ζώων, τα δέντρα, αλλά και κάθε είδους βλάστηση είναι πηγές μαγνητισμού που μπορούν να έχουν δράση πάνω σε άλλα σώματα εξ επαφής ή από απόσταση.οι καλύτεροι μαγνητικοί αγωγοί μέσα στα σώματα είναι τα νεύρα.
η δράση ισχυρού ζωικού μαγνητισμού σε άλλο άτομο με αδύναμο μαγνητισμό μπορεί να το οδηγήσει σε διάφορες αντιδράσεις, όπως υπνοβατική κατάσταση ή βαθύ ύπνο.
στην υπνοβατική κατάσταση, ένας άνθρωπος μπορεί να βλέπει με τα μάτια του νού, να μεταφέρει τη σκέψη του, να διαβάζει κλειστό φάκελλο  και γενικά να εμφανίζει διορτατικές δυνάμεις.
Η δύναμη της σκέψης και της θέλησης είναι σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη της μαγνητικής ανταλλαγής.
Το μαγνητικό πεδίο διαπερνάει το φυσικό σώμα όπου υπάρχουν κέντρα (γνωστά ως τσάκρα) που λειτουργούν ως κανάλια ροής της μαγνητικής δύναμης και ως κανάλια επικοινωνίας με διαφορετικά επίπεδα (καταστάσεις) ύπαρξης και συνειδητότητας.
----------------------------------------------------
το πρόγραμμα AMBIIENT αναζητά ερευνητές που θα επινοήσουν νέας μορφής μαγνητικά βαθμιδόμετρα που θα μπορούν να ανιχνεύσουν αχνά μαγνητικά πεδία (picoTesla- and femtoTesla magnetic signatures) έξω στην ύπαιθρο, χωρίς θωράκιση και με οποιοδήποτε εξωτερικό μαγνητικό περιβάλλον, θα μπορούσε να υπάρξει.
To do so will require researchers to, in Lutwak's words, 

“exploit novel atomic physics techniques and architectures to directly measure extremely tiny gradients in magnetic fields without having to compare the difference between absolute field measurements from two sensors separated along a baseline.” One physics-based approach AMBIIENT performers are likely to pursue is to monitor changes in the polarization or other measureable features of a small laser beam as it passes through vapor cells hosting atoms that respond in laser-beam-altering ways to even femtoTesla magnetic fields.
Monitoring changes in the laser light's features would thereby open a novel and practical window on magnetic fields that were previously unmeasurable under ambient conditions.
This opens up scenarios in which, say, a medic on a battlefield would be able to wield a wandlike sensor to quickly screen a warfighter for signs of concussion or other head trauma written in the brain's subtle magnetic fields
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/03/dapra.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.