Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

CIΑ εναντίον WikiLeaks: "Bοηθάνε τους εχθρούς των ΗΠΑ"

CIΑ εναντίον WikiLeaks: "Bοηθάνε τους εχθρούς των ΗΠΑ"
 Επίθεση CIA σε WikiLeaks για τη διαρροή.
Η CIA κατηγορεί ανοιχτά τον ιστότοπο WikiLeaks ότι βοηθά τους αντιπάλους των ΗΠΑ, μετά την διαρροή που αποκαλύπτει τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών για να μετατρέψει συσκευές όπως το iPhone της Apple ή τηλεοράσεις Samsung σε εργαλεία κατασκοπείας.

«Το αμερικανικό κοινό θα πρέπει να ανησυχεί για κάθε πληροφορία που δημοσιοποιεί το WikiLeaks. Έχει ως στόχο να αλλοιώσει τις ικανότητες της κοινότητας των Πληροφοριών να προστατεύσει την Αμερική από την τρομοκρατία και τους αντιπάλους της», δήλωσε η εκπρόσωπος της CIA, Χέδερ Φριτς Χόρνιακ.
Τα έγγραφα, την αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει η CIA, περιγράφουν περισσότερα από χίλια προγράμματα κακόβουλου λογισμικού που επιτρέπουν τον έλεγχο ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τα smartphones ή smart tv, έως και αυτοκινήτων, για την παρακολούθηση των χρηστών τους.
Η εκπρόσωπος της CIA τόνισε ότι η υπηρεσία δεν έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις παρακολούθησης στις ΗΠΑ και υποστήριξε ότι «δεν το κάνει».
Αλλά υπενθύμισε επίσης ότι «αποτελεί υποχρέωση της CIA να είναι καινοτόμα, στην αιχμή της τεχνολογικής προόδου και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της χώρας απέναντι στους εχθρούς μας στο εξωτερικό».
Όπως αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, τόσο η CIA και το FBI όσο και ο Λευκός Οίκος έχουν αρνηθεί να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την αυθεντικότητα των εγγράφων που διέρρευσαν.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής ότι η CIA συνεργάζεται με το FBI σε μια κοινή επιχείρηση για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Η υπόθεση θέτει εκ νέου τις αμερικανικές αρχές σε σύγκρουση με τον τεχνολογικό τομέα, με τον οποίο οι σχέσεις είχαν και πάλι ενταθεί μετά τις αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν το 2013 για τους τρόπους με τους οποίους η National Security Agency εξασφάλιζε πρόσβαση στους servers των Google, Microsoft και Apple.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.