Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Εντυπωσιακές βολές Ταγμάτων Εθνοφυλακής στο Δ΄ Σώμα Στρατού -Φωτογραφίες.

12-630x354

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων, το Δ΄ Σώμα Στρατού με τη ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, εκτέλεσε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
2017, βολές των Ταγμάτων Εθνοφυλακής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΤΥΧΕΡΟΥ.
Οι βολές αφορούσαν βολές ΠΑΟ των 106mm όσο και δίδυμα πυροβόλα ZU-23 των 23mm.

Τα ΠΑΟ των 106 χιλ. φέρονται επί ανοικτών οχημάτων Μercedes 240G DV, κατάλληλα τροποποιημένων για την εγκατάσταση του όπλου, των πυρομαχικών αλλά και των χειριστών του. Το σκοπευτικό του επιτρέπει βολή μέχρι τα 2.000 μέτρα κατά ακίνητου στόχου και μέχρι τα 1.100 κατά κινητού στόχου. Οι επιδόσεις διάτρησης μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 500 χιλ. επί ομοιογενούς χάλυβα
Σήμερα, τα όπλα είναι μεν μεγάλης ηλικίας αλλά εξακολουθούν να είναι αξιόπιστα παρέχοντας όγκο πυρός και διατίθενται σε επιστρατευόμενες μονάδες ή σε επιστρατευόμενα τμήματα ενεργών μονάδων.

Σε ότι αφορά το ZU-23 πρόκειται για ρυμουλκούμενο πυροβόλο το οποίο μπορεί να βάλλει κατά εναερίων στόχων που πετούν χαμηλά, ελαφρών θωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων και κατά προσωπικού στρατού.
Αποτελεί θανάσιμη απειλή κυρίως για εχθρικά ελικόπτερα καθώς δεν εντοπίζεται εύκολα από αέρος ενώ τα φονικά πυρά του εναντίον επίγειων στόχων έχουν δραματικά αποτελέσματα λόγω του ιδιαίτερα ισχυρού διαμετρήματος πυρομαχικών.

Η αποτελεσματικότητα του είναι εντυπωσιακή λόγω του όγκου πυρός ακόμη και εναντίον πλωτών στόχων, γεγονός που του επιτρέπει να αναλάβει και ρόλο προσβολής αποβατικών τμημάτων του εχθρού.
Γίνεται σαφές ότι από όλες τις πρόσφατες ανάλογες ασκήσεις ετοιμότητας και αξιολογήσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς περιττές τυμπανοκρουσίες, διατηρούν σε πλήρη ετοιμότητα το προσωπικό τους τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Παρέχουν δε με τον τρόπο αυτό μια αξιόπιστη μαχητική ισχύ, η οποία είναι καθοριστικός αποτρεπτικός παράγοντας απέναντι σε οποιαδήποτε επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας.
 

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.