Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Η Boko Haram σφάγιασε 600 εκπαιδευτικούς

Αποτέλεσμα εικόνας για Boko Haram a massacré 600 enseignants
Σύμφωνα με μια αναφορά της νιγηριανής εφημερίδας Daily Post, η τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram  σφαγίασε 600 εκπαιδευτικούς και  προκάλεσε έτσι το κλείσιμο περισσοτέρων από 1 200 σχολείων και εκπαιδευτικών κέντρων.

Η Unicef μεταφέρει ότι η σφαγή έλαβε χώρα κοντά στη λίμνη  Tchad, στη Δ Αφρική. « Με το κλείσιμο των σχολείων πάνω από 158 900 μαθητές βρίσκονται εδώ κι 8 χρόνια χωρίς σχολική εγκατάσταση», τονίζει το Fonds για την παιδική ηλικία των Ηνωμένων Εθνών σε ανακοινωθέν.
H περιοχή της λίμνης Tchad εμπερικλείει τη Νιγηρία,το Καμερούν,το Νίγηρα και το Τσάντ. Τα παιδιά κυρίως στη Νιγηρία υποφέρουν τρομερά από τις διώξεις της Boko Haram.
Kατά το ανακοινωθέν της Unicef, τα παιδιά είναι καθημερινά αντιμέτωπα με την ανασφάλεια και τα τραύματα από επιθέσεις ενόπλων κι απαγωγές.
Πάνω από 30 000 άτομα από το 2010, έπεσαν θύματα της ακραίας βίας της Boko Haram, που στρατοπεδεύει σε όλο το μήκος των ΒΑ συνόρων της Νιγηρίας και του Νίγηρα που αποπειράται να εγκαθιδρύσει ένα ανεξάρτητο κράτος.presstv 30.4.17

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.