Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Πρωτομαγιά 2017: Ντου της ΛΑΕ στο Χίλτον - Έφτασαν μέχρι την είσοδο προσπαθώντας να σπάσουν τον κλοιό ΦΩΤΟΣ ΒΙΝΤΕΟ


- Τα μέλη της ΛΑΕ υπο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη έφτασαν έξω από το Χίλτον όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση με τους δανειστές
- Νωρίτερα πορεία του ΠΑΜΕ στην πρεσβεία των ΗΠΑ και πορεία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στη Βουλή


 

Κι ενώ ολοκληρώνονταν οι πορείες του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά, η πορεία της ΛΑΕ υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και έφτασε μέχρι το Χίλτον όπου είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη η συνάντηση υπουργών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.Αφού έσπασαν τον πρώτο φραγμό έφτασαν έξω ακριβώς από την είσοδο του Χίλτον.


«Δεν κυβερνάει το Μαξίμου. Το Χίλτον κυβερνάει. Εδώ είναι η χούντα. Εδώ κυβερνάται η χώρα από την τερατόικα», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Νωρίτερα, έγιναν δυο πορείες  στο κέντρο της Αθήνας για την εργατική πρωτομαγιά. ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργατικά συνδικάτα, συνδικαλιστικές ενώσεις, σωματεία συνταξιούχων και εργατοϋπαλλήλων καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι πορεύθηκαν οι μεν πρώτοι στην αμερικανική πρεσβεία και οι δε στην Βουλή. Κλειστό παραμένει όλο το κέντρο.


«Η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του κινήματος για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως για να ανοίξουμε τον δρόμο της κοινωνκοποίησης της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία του λαού μας πραγματικά, ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία. Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από σήμερα, από εδώ και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό» δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Aκινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ σήμερα, Πρωτομαγιά 2017, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ, και ο ηλεκτρικός από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό και το τραμ.
Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ τα δρομολόγια του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.