Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ: Μπαίνει στο παιχνίδι και η Ιαπωνία – Συμπλέει με τις ΗΠΑ (Βίντεο)

130806184343-04-izumo-restricted-horizontal-large-gallery Το Izumo είναι το καμάρι της Ιαπωνικής Δύναμης Αυτοάμυνας (JMSDF) και το μεγαλύτερο πλοίο του Ιαπωνικού Στόλου.

Αποστολή του ελικοπτεροφόρου-αντιτορπιλικού Izumo (DDH-183) ήταν η συνοδεία εφοδιαστικού πλοίου του αμερικανικού Ναυτικού το οποίο ανεφοδίασε εν πλω μονάδες επιφανείας που επιχειρούν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson (CVN-70). Το Izumo είναι το καμάρι της Ιαπωνικής Δύναμης Αυτοάμυνας (JMSDF) και το μεγαλύτερο πλοίο του ιαπωνικού Στόλου -μαζί με το «αδελφό» Kaga (DDH-184), το δεύτερο ελικοπτεροφόρο της κλάσης Izumo.
Σύμφωνα με το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Κyodo, το μήκους 294 μ. Izumo αναχώρησε από την βάση του στον Ναύσταθμο Yokosuka για να συνοδεύσει το αμερικανικό εφοδιαστικό ανοικτά της νήσου Σικόκου, στην δυτική Ιαπωνία, με διαταγές να το προστατεύσει, εάν χρειασθεί, με την «ελάχιστη δυνατή χρήση πυρός». Είναι η πρώτη φορά μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο που το Ιαπωνικό Ναυτικό μετέχει σε επιχειρήσεις μακρυά από τον ρόλο αυτοάμυνας που χαρακτήριζε μεταπολεμικά τις ένοπλες δυνάμεις της, κάνοντας χρήση του νέου νομικού πλαισίου που υιοθέτησε τον προηγούμενο χρόνο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε εν μέσω έντονων αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας.
Η Ομάδα Κρούσης του USS Carl Vinson βρίσκεται ήδη σε ιαπωνικά ύδατα κατευθυνόμενη προς την Κορεατική Χερσόνησο, έχοντας πραγματοποιήσει γυμνάσια με πλοία του Ναυτικού της Νοτίου Κορέας. Δύο ιαπωνικά αντιτορπιλλικά, τα Samidare και Ashigara, αναμένεται να ενωθούν με την αμερικανική Ομάδα Κρούσης για την εκτέλεση «διαφόρων τακτικών γυμνασίων».

 onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.