Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Για αστραπιαία πολεμική επιχείρηση προετοιμάζονται οι ΗΠΑ ώστε να μην γενικευτεί ο πόλεμος με Β.Κορέα


Λαμβάνει πυρομαχικά εν πλω το USS Carl Vinson

Το μεγαλύτερο πλοίο της έστειλε η Ιαπωνία – Δείτε βίντεο

Του Θοδωρή Μπομπότη

Κρίσιμες αποδεικνύονται οι επόμενες ώρες για την παγκόσμια κοινότητα, καθώς οι εξελίξεις στη κορεατική χερσόνησο λαμβάνουν χώρα με πολύ επικίνδυνη συχνότητα και πλέον κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα από πλευράς Η.Π.Α και Β. Κορέας. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ΗΠΑ και δείχνει το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson (CVN 70) να λαμβάνει πυρομαχικά εν πλω.

Η Ιαπωνία για πρώτη φορά έστειλε το ελικοπτεροφόρο-αντιτορπιλλικό Izumo (DDH-183), το καμάρι της Ιαπωνικής Δύναμης Αυτοάμυνας (JMSDF) και το μεγαλύτερο πλοίο του ιαπωνικού Στόλου -μαζί με το «αδελφό» Kaga (DDH-184), το δεύτερο ελικοπτεροφόρο της κλάσης Izumo.

Το μήκους 294 μ. Izumo αναχώρησε από την βάση του στον Ναύσταθμο Yokosuka για να συνοδεύσει το αμερικανικό εφοδιαστικό ανοικτά της νήσου Σικόκου, στην δυτική Ιαπωνία, με διαταγές να το προστατεύσει, εάν χρειασθεί, με την «ελάχιστη δυνατή χρήση πυρός».

Είναι η πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που το Ιαπωνικό Ναυτικό μετέχει σε επιχειρήσεις μακρυά από τον ρόλο αυτοάμυνας που χαρακτήριζε μεταπολεμικά τις ένοπλες δυνάμεις της.

Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα: Από μία γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση -που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε ανατροπή του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ!-, μέχρι και έναν πυρηνικό πόλεμο.

Τα παραπάνω προκύπτουν και από τις δηλώσεις του συμβούλου του Τραμπ, στρατηγού ΜακΜάστερ.

Ο Γενικός Στρατηγός ΜακΜάστερ, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Προέδρου Τραμπ, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει «να είναι προετοιμασμένες για στρατιωτικές λύσεις» καθώς η πυρηνική αντιπαράθεση με τη Β.Κορέα φτάνει σε κομβικό σημείο.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι η Αμερική χρειάζεται μία «βιώσιμη στρατιωτική επιλογή» για να απειλήσει τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Πρέπει οι Η.Π.Α να είναι ικανές να αντιμετωπίσουν το κομμουνιστικό καθεστώς γρήγορα, ώστε να αποφευχθεί ένας γενικευμένος μεγάλος πόλεμος, ανέφερε ο στρατηγός.

Και αυτό θα είναι το δόγμα που θα εφαρμόσουν οι ΗΠΑ, «πόλεμος αστραπή»!

Ο Τραμπ έχει ορκιστεί να σταματήσει τον «τρελό» Κιμ από το να αναπτύξει ένα πυρηνικό όπλο ικανό να φτάσει και να πλήξει την ενδοχώρα των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ πιέζει την Κίνα να χαλιναγωγήσει τον άστατο γείτονα και σύμμαχό της.

Όμως η Β.Κορέα πραγματοποίησε νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο ίδιος ο Ν. Τραμπ έχει προειδοποιήσει πως με τέτοιες ενέργειες ένας πόλεμος μπορεί να είναι αναπόφευκτος.

Ο ΜακΜάστερ δηλώνει πως είναι ανάγκη να ετοιμαστεί ένα σχέδιο μάχης.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι και γι αυτό πρέπει να το κάνουμε, ξανά, με τους συμμάχους μας στην περιοχή αλλά και παγκόσμια. Κι αυτό συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων από τον Ο.Η.Ε που έχουν εφαρμοστεί. Ή και να σημαίνει το να αυξήσουμε ή να κάνουμε πιο αυστηρές αυτές τις κυρώσεις. Και σημαίνει ακόμα το να είμαστε προετοιμασμένοι για στρατιωτικές επιχειρήσεις αν χρειαστεί

Ακόμα ο στρατηγός ΜακΜάστερ δήλωσε πως η Β.Κορέα θα διαπραγματευόταν μόνο αν η απειλή στρατιωτικών επιχειρήσεων πλανιόταν από πάνω της.

«Χρειάζεσαι την βιώσιμη λύση, τη στρατιωτική, να σε βοηθήσει σε ότι έκανες διπλωματικά, οικονομικά, με τις κυρώσεις, βιώσιμα, ώστε να είσαι έτοιμος να επιλύσεις το πρόβλημα λίγο πριν εξελιχθεί, όπως είπε ο Πρόεδρος, σε έναν μεγάλο, μείζων πόλεμο και μία ανθρωπιστική καταστροφή» , κατέληξε ο στρατηγός.

Τεντώνει το σχοινί η Β.Κορέα – «Έτοιμοι για νέα πυρηνική δοκιμή»

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει «ανά πάσα στιγμή» έκτη πυρηνική δοκιμή, δήλωση η οποία γίνεται σε μια στιγμή που η ένταση έχει ήδη κορυφωθεί στην κορεατική χερσόνησο.

Πολλοί ειδικοί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, πιστεύουν εδώ και εβδομάδες, βασιζόμενοι στην ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών, πως η Πιονγκγιάνγκ είναι πράγματι έτοιμη να πραγματοποιήσει και έκτη πυρηνική δοκιμή.

Σήμερα εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε πως η Πιονγκγιάνγκ είναι «εντελώς έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιλογή των ΗΠΑ».

Το καθεστώς θα συνεχίσει να ενισχύει τις δυνατότητές του όσον αφορά τις «προληπτικές πυρηνικές επιθέσεις», εκτός εάν η Ουάσινγκτον σταματήσει τις εχθρικές πολιτικές της, ανέφερε ο εκπρόσωπος αυτός σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Τα μέτρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για να ενισχυθεί στο μέγιστο η πυρηνική δύναμη θα ληφθούν με επιτυχία ανά πάσα στιγμή και στον τόπο που θα αποφασίσει η ανώτατη ηγεσία της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος υπαινισσόμενος μια έκτη πυρηνική δοκιμή.

Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει από το 2006 πέντε πυρηνικές δοκιμές, από τις οποίες δύο το 2016.

Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι το καθεστώς, ένα από τα πιο απομονωμένα του κόσμου, έχει κάνει προόδους προς την υλοποίηση του στόχου του, που είναι να αποκτήσει διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους που να μπορούν να πλήξουν τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.