Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Την δολοφονία των λύκων ζητάει επισήμως ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας

Την δολοφονία των λύκων ζητάει επισήμως ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας
Έκπληκτοι διαβάσαμε στην ιστοσελίδα κυνηγετικού ενδιαφέροντος http://www.e-artemis.gr την επιστολή του δημάρχου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας Σπύρου Κωνσταντάρα ο οποίος ζητάει τον περιορισμό του πληθυσμού των λύκων αλλά όχι την εξόντωση τους!
Ο δήμαρχος Θέρμου μεταξύ άλλων ανακριβειών – εκτός του ότι ζητάει θανάτωση άγριου είδους που τελεί υπό προστασία σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία – αναφέρει ότι «πρέπει να μπει ένας φραγμός στην ασύδοτη απελευθέρωση λύκων» αναπαράγοντας ουσιαστικά τα ίδια ανυπόστατα «επιχειρήματα» περί απελευθέρωσης λύκων από οικολόγους.
Στην επιστολή, αν αυτή όντως υφίσταται, καθώς δεν την βρήκαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμου διαβάζουμε τα εξής: «Κύριε Υπουργέ
Θέλω να σας τονίσω ιδιαιτέρως ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την περιοχή μας αλλά κατέστη ανησυχητικό και στις επαρχίες Ναυπακτίας και Τριχωνίδας Αιτωλ/νίας.
Αγέλες Λύκων καταστρέφουν τα κοπάδια και οι κτηνοτρόφοι απειλούνται με ξεριζωμό και πρέπει να μπει ένας φραγμός στην ασύδοτη απελευθέρωση λύκων αλλά και να ληφθούν γενναίες αποφάσεις σχετικά με την αποζημίωση των κτηνοτρόφων από τον ΕΛΓΑ.
Να σημειωθεί ότι οι λύκοι πλέον έχουν αλλάξει συμπεριφορά και τρώνε ακόμα και τα σκυλιά των κοπαδιών, έχουν δε εισέλθει ακόμα και εντός των χωριών και αυτό που αιτούμεθα είναι η μείωση του πληθυσμού τους και όχι η εξόντωσή τους.
Τέλος Σας παρακαλούμε όπως ορίσετε συνάντηση για την λήψη αποφάσεων για το εν θέματι ζήτημα, το οποίο ανέδειξαν και βουλευτές με ερωτήσεις τους στη Βουλή.
Σχετικά υπομνήματα έχουν κατατεθεί στο Γραφείο Σας και έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΕΝ/ΑΝΠΓ/1094/180/28-3-2017.
Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ».
Τι δεν λέει ο δήμαρχος Θέρμου
Ο κ. δήμαρχος, αποδεικνύοντας την ασχετοσύνη του, στην επιστολή αναφέρεται στην αλλαγή συμπεριφοράς των λύκων - που επιτίθενται και τρώνε ακόμα και σκύλους - λες και αυτό δεν γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ενώ πουθενά δεν κάνει λόγο για το πόσο η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει εισβάλει κυριολεκτικά στους βιότοπους αυτών των ζώων και στα θηράματα τους, και στο πόσο λογικό είναι τα άγρια ζώα, που είναι θηρευτές, να αναζητούν την τροφή τους στα κοπάδια ή και μέσα σε οικισμούς.
Φυσικά ο κ. δήμαρχος δεν κάνει καμιά αναφορά - αποδεικνύοντας έτσι την σκοπιμότητα της επιστολής - στην ανάγκη λήψης μέτρων από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους που οφείλουν να μην αφήνουν τα κοπάδια τους χωρίς επιτήρηση οπουδήποτε να καταστρέφουν από την εξαντλητική βόσκηση ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη φύση. Άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να έχουν και εγκαταστάσεις κατάλληλες οι οποίες να προστατεύουν επαρκώς τα είδη τα οποία εκτρέφουν. Ο δήμαρχος Θέρμου φυσικά σκόπιμα δεν κάνει καμιά νύξη στο τι κάνουν οι άνθρωποι (κυνηγοί και κτηνοτρόφοι κυρίως) στους λύκους, πως τους εξοντώνουν με φόλες, με συρμάτινες θηλιές, με δόκανα, πυροβολώντας τους κ.ο.κ.

Διαβάστε επίσης:
Οι λύκοι κατάφεραν να σταθεροποιήσουν και τη διάβρωση του εδάφους στο Γέλοουστόουν των ΗΠΑ! (Βίντεο)

Επανεμφάνιση λύκων στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας μετά από 50 χρόνια

 zoosos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.